Afbeelding

Sport- en bewuste leefstijlmarkt met Fitheidtest voor 55+

Actueel 125 keer gelezen

Op zaterdag 4 oktober vindt voor de derde keer ‘Samen in Beweging’ plaats. Van 11.00 tot 16.00 uur is er in sporthal De Fazant een complete sport- en bewuste leefstijlmarkt voor 55-plussers. In het kader van het Hellevoetse Plussportproject van Sportteam PUSH vindt er ook een fitheidstest (€3,50) plaats.

Het evenement wordt door Stichting PUSH, Service Bureau Ouderen en ANBO Hellevoetsluis in samenwerking met achttien organisaties georganiseerd. Wethouder Hand van Lith van gemeente Hellevoetsluis gaat het evenement om 13.00 uur officieel openen. De entree is gratis!

Sport- en leefstijlmarkt
Het thema van ‘Samen in Beweging’ is dit jaar ‘neem iemand mee’. Neem voor de gezelligheid een vriend of vriendin mee en kom samen in beweging! Diverse sportorganisaties zoals tafeltennisvereniging Hellevoets Effect, schaakvereniging de Pionier, dansacademie Ri-Jo, koersbalclub ANBO, Interdans, Sportfondsen Hellevoetsluis, Sportcentrum de Kooistee, Todz Sport, tennisclub de Kooistee en Yvonne’s Lifestyle Centre laten hun aanbod zien. Een aantal van hen gaat ook een demonstratie verzorgen waaraan bezoekers mee kunnen doen (tafeltennis, schaken, Interdans, Sportfondsen Hellevoetsluis met kickbike en Yvonne’s Lifestyle Centre). Fysio Fit Hellevoetsluis, Service Bureau voor Ouderen, ANBO Hellevoetsluis, Livesafe B.V, EHBO Hellevoetsluis, welzijnsorganisatie PUSH, EHVoedingsadvies, Met Joke in Balans, TSN Thuiszorg, Laurens Zorg aan Huis, Careyn Zorg Thuis, CordiConnect en the Lighthouse Singers zullen op een interactieve manier laten zien wat zij wellicht voor bezoekers kunnen betekenen. De organisatie heeft gezorgd dat er, voor mensen die met openbaar vervoer komen, vanaf de Amnesty Internationallaan vervoer is naar de sporthal (bushalte rotonde bij Vermaat).

Aanmelden Fitheidtest!
Het doel van Plussport is senioren die weinig bewegen actiever te maken door hen te laten ervaren hoe leuk en gezond meer bewegen is. Mensen kunnen op deze dag hun fitheid testen, vergelijken met leeftijdsgenoten en een stap zetten richting een bewuste en actievere leefstijl. Na de fitheidtesttest kunnen de deelnemers zich inschrijven voor het introductieprogramma van twaalf weken, met een keuze tussen verschillende lesdagen en tijden. Daarbij maken de deelnemers ieder week kennis met verschillende vormen van sport en spel. De lessen worden aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. GALM docente Rina van der Veld van Sportteam PUSH zorgt voor het veilige verloop van de lessen. Plezier in het bewegen staat in dit groepsprogramma voorop. Na het introductieprogramma van twaalf weken is er de gelegenheid om in beweging te blijven tijdens het vervolgprogramma dat dertig weken duurt. Ook in het vervolgprogramma is veel aandacht voor het plezier in het bewegen, maar is er meer aandacht voor oefeningen en techniek.
Aanmelden voor de fitheidstest kan totdat alle plekken bezet zijn (let op: deelnamekosten fitheidstest zijn € 3,50).

Kom langs!
Kom langs en neem iemand mee, doe makkelijk zittende kleding aan en ga op zaterdag 4 oktober samen in beweging! Voor meer informatie of aanmelden voor de fitheidstest kunt u terecht bij Stichting PUSH (0181-316688).

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant