Het zwemmen in open water -naast de Haringvlietdam- is een hele beleving. Rijkswaterstaat sluit voor de gelegenheid zelfs de dam af.
Het zwemmen in open water -naast de Haringvlietdam- is een hele beleving. Rijkswaterstaat sluit voor de gelegenheid zelfs de dam af.

De Oversteek; zwemtocht van Stellendam naar Quackstrand

Algemeen 2.493 keer gelezen

Voorne aan Zee - Maak je klaar om golven te maken, want op 1 juni 2024 klinkt het startschot voor de Oversteek, een geweldige zwemtocht van 3 km van Stellendam naar het Quackstrand.  De Reddingsbrigade zal aanwezig en samen met een heel aantal bootjes, kano’s en kajaks van vrijwilligers, voor begeleiding van de zwemmers zorgen.

Organisator Ramon van der Knaap: “Het event wordt met veel enthousiasme ontvangen, er zijn kennelijk een hoop mensen opzoek naar dit soort sportieve uitdagingen’. Wil je nog meedoen? Wees er dan snel bij, het aantal beschikbare plekken is beperkt.

Met jouw deelname draag je bij aan het werk van stichting Support Casper, deze stichting zet zich in voor de strijd tegen alvleesklierkanker. Het totale bedrag dat wordt opgehaald wordt vervolgens verdubbeld door sponsor Keijzerwaard, specialist in financiële dienstverlening en NH1816 verzekeringen. Mede-eigenaar David Keijzerwaard, zelf een fanatiek zwemmer: “Het is mooi om onze naam te verbinden aan zo’n geweldig sportief evenement en we zijn uiteraard heel benieuwd hoeveel geld we kunnen ophalen voor Support Casper. Er zijn al heel wat donaties gemaakt, ik ben benieuwd hoe hoog de teller eindigt!”

De organisatie achter de Oversteek organiseert overigens dit jaar nog een tweetal evenementen. Op 6 juli 2024 gaat de derde editie van de Hellevoet Heroes triathlon van start. De Wallenloop krijgt na een geslaagde eerste editie in 2023 een vervolg op 16 augustus 2024. De hardloopwedstrijd vormt dan, net als vorig jaar, de sportieve aftrap van de Vestingdagen 2.0 in Hellevoetsluis. Voor meer informatie zie www.hellevoetheroes.nl/oversteek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant