Afbeelding

Bling Bling in de Vesting

Actueel 1.236 keer gelezen

‘Plakken en praten’ Trouwe bezoekers van de Vesting van Hellevoetsluis hebben hem vast wel eens zien staan, de ‘Bling Bling’ auto van kunstenaar Roel Hofman. Het rijdend kunstwerk is dagelijks groeiend en elke dag anders als Roel weer een nieuwe ingeving krijgt. Roel Hofman geniet zichtbaar van de spontane gesprekken en reacties van voorbijgangers.

Sociale Oldtimer
Na de dood van zijn aan alcohol verslaafde vader kocht Roel Hofman 10 jaar geleden de nu 43 jaar oude Daimler, een jongensdroom. (“Heb ik toch nog plezier van die ouwe”). Tien jaar lang hield hij de auto keurig bij, tot de motorkap niet meer te poetsen was en hij deze mat chroom liet wrappen. In een ingeving begon Roel de auto te beplakken met glitters en langzaamaan volgden de gekleurde steentjes. “En gisterenavond kwam ik ineens op het idee om ook door een bruidspaar versierde slotjes te gaan plakken op de auto, als zij in zijn ‘over the top’ auto trouwen. Die vraag krijg ik namelijk steeds vaker uit alle lagen van de bevolking. Of ze nu Hindoestaans, Turks, uit de achterbuurt of uit de Jetset komen, ik ben geïnteresseerd en nieuwsgierig naar andere culturen. En gecombineerd met mijn verleden in het sociaal werk, daagt dit mij uit om hier iets mee te gaan doen. Mensen durven niet meer een spontaan een leuk gesprek aan te gaan en praten nog zo weinig. Met deze meest bizarre auto van Nederland hoop ik daar verandering in te brengen!”

Geen negatieve energie meer
Drie jaar geleden werd Roel ziek en herkende door zijn jarenlange ervaring in de gezondheidzorg de symptomen. Hij werd moe, kreeg blauwe plekken en doctoren bevestigden zijn vermoeden. Het bleek om een chronische en zeldzame vorm van leukemie te gaan, CLM. “De waardes zijn momenteel stabiel, dus wie weet ga ik iedereen versteld doen staan, maar die bevestiging was wel het moment dat ik besloot directer en anders te gaan leven. Puurder en door het uit de weg gaan van negatieve energie. Het schilderen, wat ik al vanaf mijn 8ste doe en het rijdend kunstproject geven mij energie en daar wil ik mij op richten!”

Yin en Yang
Met warmte praat Roel over zijn kinderen en vrouw Mariëlle. “ We wonen en werken nu 10 jaar in Hellevoetsluis. Sinds 8 jaar ben ik met Mariëlle getrouwd. Wij vullen elkaar aan, proberen de ander groter en sterker te maken. Wij zijn Yin en Yang. Zonder Mariëlle was ik ook nooit zover gekomen. Door mijn ADD ben ik nogal chaotisch en zij zorgt dat ik mij volledig kan richten op mijn kunstzinnige uitspattingen, door alle zakelijke beslommeringen op zich te nemen. Helemaal nu mijn fysieke energie nog maar 20 % is van vroeger is zij de stabiele factor. Zij accepteert mij zoals ik ben. Zij is de beste beslissing van mijn leven!”
van Tooren& van Balen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant