Hellevoet's hoogste onderscheiding
Hellevoet's hoogste onderscheiding

Jan Blankenspeld voor ‘Joop’ Parlevliet

Actueel 346 keer gelezen

Zaterdag 30 augustus heeft de heer W.J. Parlevliet uit handen van locoburgemeester Hans van der Velde de Jan Blankenspeld ontvangen. De heer Wouter Johannes Parlevliet werd op 22 april 1926 geboren op de boerderij 'De Kerkestee" aan de Plattendijk. Mede door de inzet van de heer Parlevliet heeft de boerderij in het begin van de jaren tachtig een gewijzigde bestemming gekregen, namelijk als kinderboerderij.

Op 22 februari 1982 werd door een groep vrijwilligers de vereniging kinderboerderij 'De Kerkestee' opgericht met als doel het exploiteren en het in stand houden van een kinderboerderij. Intussen wordt de kinderboerderij jaarlijks door ca. 50.000 bezoekers bezocht en worden er evenementen en projecten met basisscholen georganiseerd. in 1995 is de heer Parlevliet toegetreden tot het bestuur van kinderboerderij ‘De Kerkestee’, in 2004 werd hij voorzitter. Afgelopen zaterdag legde hij deze functie (op 88-jarige leeftijd) neer en werd hij verrast door de locoburgemeester met de Jan Blankenspeld. Verderop in deze krant meer over de voorzitterswisseling bij De Kerkestee. De heer Parlevliet heeft zich tevens vele jaren ingezet voor de Fokveedag die jaarlijks in Hellevoetsluis wordt georganiseerd. Hij werd sinds de oprichting in 1975 voorzitter van de stichting en was dit tot 2004. Hij is nog steeds erelid. Regionaal heeft hij zich ingezet voor land en tuinbouworganisaties. Mede hiervoor is hij in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Van 1982 tot 1985 was hij wethouder in Hellevoetsluis met Welzijn en Personeelszaken in zijn portefeuille. De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt, het gaat om uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving. De beslissing voor de uitreiking ligt bij het college van burgemeester en wethouders.
Foto’s Wil van Balen

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant