Afbeelding

Echtpaar Bontes-Noordzij 60 jaar getrouwd

Actueel 249 keer gelezen

Er was niet zoveel verschil met het weerbeeld van 19 augustus 1954, de trouwdag van het bruidspaar Jan en Riet Bontes-Noordzij en de dag waarop ze hun trouwdag vieren in 2014, zestig jaar later. Beide dagen regende het pijpenstelen maar dat mocht en mag de pret niet drukken.’ Regen brengt zegen’, werd er toen al gekscherend gezegd.

Felicitaties
Mevrouw is geboren in Schiedam maar in Rotterdam groot gebracht. Dhr. Bontes is een echte Rotterdammer, ‘in hart en nieren’ zoals hij zelf zegt. Ze ontmoette elkaar bij een buurtvereniging waar de moeder van dhr. Bontes een taak had. En Cupido deed zijn werk goed want het was liefde op het eerste gezicht. Met 18 jaar verkering, met twintig jaar verloofd en met 22 jaar getrouwd en ze zijn nog steeds enorm gelukkig met elkaar. Trots wordt de felicitatie tevoorschijn gehaald die het bruidspaar kreeg van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima die in een lijst een mooie plek aan de muur gaat krijgen. Ook van de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland kwam er een mooie felicitatie via de post. Locoburgemeester Hans van Lith kwam het bruidspaar feliciteren met deze bijzondere dag en overhandigde mevr. Bontes een prachtig boeket bloemen. Deze kreeg een mooie plaats naast de vele andere boeketten en kaarten die het bruidspaar mocht ontvangen van familie en vrienden.

Toen wij uit Rotterdam vertrokken
Beide waren ze 50 jaar toen ze besloten om Rotterdam te verlaten. Nadat ze jaren een vakantiehuisje hadden in Rockanje en zodoende de omgeving ook goed kende viel de keuze waar te gaan wonen op Hellevoetsluis, wat in het begin heel wat traantjes heeft gekost. Vooral voor mevr. Bontes was het ondanks de bewuste keuze een moeilijke tijd met heel veel heimwee. In oktober is Hellevoetsluis al alweer 32 jaar hun thuisbasis. Ook al zal Rotterdam altijd een speciale plaats in hun hart houden, ze gaan hier nooit meer weg. Het echtpaar is blij met het mooie huis in een rustige omgeving en een tuin die eigenlijk te groot voor hen is en veel werk met zich mee brengt. Er wordt hier en daar wel naar een ander huis gekeken maar eigenlijk moeten beide er nog niet aan denken om te ‘moeten’ verhuizen. “Oude bomen moet je niet verplaatsen en we wonen hier zo enorm naar de zin’, verteld het echtpaar. Als er dan toch iets negatiefs genoemd moet worden komt het echtpaar Bontes maar met 1 minpuntje. Het vrachtverkeer van de Farm-Frites wat dag en nacht door de woonwijk dendert en waar menigeen van wakker wordt, daar zou iets aan gedaan moeten worden.

Vrijwilliger
Ze staan nog midden in het leven. Mevr. Bontes is met haar 82 jaar nog vaste overblijfmoeder op de Montessorischool wat ze al jaren met heel veel plezier doet. Ze is enorm handig op de computer, heeft een eigen Facebookpagina, is druk in de weer met haar smart Phone en rijdt nog steeds auto. Echt iemand die met haar tijd is meegegaan. Meneer Bontes die ook de mooie leeftijd van 82 jaar heeft, is een echte voetbalfan. Vroeger een enorme fan van Sparta maar sinds zijn zoon commissaris is bij Feyenoord moet hij zijn aandacht een beetje over beide clubs verdelen en volgt de beide clubs dus trouw via de televisie. Na een arbeidzaam leven van bijna veertig jaar, geniet het echtpaar nu al twintig jaar van hun welverdiende pensioen. Ook al zijn er af en toe beperkingen, ze kunnen het prima redden samen!

Gezin
Het echtpaar Bontes is enorm trots op de beide zoons die ze samen op de wereld gezet hebben. Beide zijn getrouwd en hebben allebei twee kinderen gekregen. Inmiddels is het gezin een achterkleindochter rijker die helaas in Engeland woont met haar ouders. Gelukkig waren ze wel aanwezig op de 60ste huwelijksdag van hun opa en oma. Een groot feest wordt er niet gevierd maar het bruidspaar gaat met het gezin over een paar weken heerlijk dineren. De locatie blijft nog even een puntje maar de keuze van dhr. Bontes ligt al vast…dat wordt de Euromast met het prachtige uitzicht over het voor hen zo geliefde Rotterdam. We wensen het echtpaar nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid toe!
Jansen & van Balen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant