wereldreis op de tandem
wereldreis op de tandem

Kerk aan de Ring was even ‘schuilkerk’

Actueel 124 keer gelezen

Dat de klimaatverandering voor interessante verrassingen kan zorgen werd afgelopen vrijdagavond laat weer eens bewezen. Tijdens de zoveelste langdurige stortbui ontwaarde een medewerkster van de Kerk aan de Ring in Hellevoetsluis twee zwaar bepakte en bezakte fietsers, schuilend onder de aanbouw bij de ingang van het kerkgebouw. Omdat het er niet naar uitzag dat Pluvius zijn activiteiten op korte termijn zou staken, besloot ze het tweetal iets warms, koffie of thee, in de kerk aan te bieden. Natgeregend en koud werd dat aanbod dankbaar aanvaard.

Fiets-wereldreis
De Franse fietsers, de 28 jarige Marc en de 26 jarige Adeline reden, op zoek naar een overnachtingadres, door de oude dorpskern van Nieuw-Helvoet toen de bui losbarstte. Zij waren met hun tandem met aanhanger bezig aan een van de laatste etappes van hun fiets-wereldreis. Al ruim drie jaar waren ze onderweg en hadden inmiddels zo’n 40.000 kilometer weggetrapt, gevaren en gevlogen. Na hun start in april 2011, werd via Duitsland op Moskou aangestuurd, waarna de TransSiberië Express ze naar Irkutsk had gebracht. Op hun tocht naar Mongolië, China, Vietnam en Cambodja kwam de tandem er weer aan te pas, waarna het vliegtuig naar Australië werd gepakt. Na een verkenning van ons kleinste werelddeel bracht de boot Marc en Adeline vervolgens in Zuid-Amerika, waar ze al fietsend diverse landen doorkruisten. Via de USA werd weer koers gezet naar Europa, met afgelopen vrijdag de Kerk aan de Ring als niet geplande stopplaats.

Schuilkerk
Na de warme koffie was het al weer zo laat geworden dat werd besloten dat het fietsduo ook maar beter in de kerk kon overnachten. En dat gebeurde dan ook. Na een prima nachtrust en een lekker ontbijt ging het de volgende ochtend weer verder, op weg naar huis in Frankrijk. Voor hen was de Kerk aan de Ring even een prima ‘schuilkerk ’gebleken. Wilt u meer weten over de wereldfietsreis van Marc en Adeline? Kijk op www.letandemetlavie.fr.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant