vuurwerk bij de vuurtoren
vuurwerk bij de vuurtoren

Vestingdagen trekken meer publiek dan verwacht

Actueel 116 keer gelezen

Tijdens de dit weekend gehouden Vestingdagen hebben zeker 70.000 mensen de Hellevoetse Vesting bezocht en daarmee zijn de Vestingdagen op het gebied van bezoekersaantallen duidelijk op de terugweg naar de recordaantallen die in de gloriejaren van het evenement werden gehaald. Vooral de – droge – zaterdag trok aanmerkelijk meer publiek dan in 2013 en mag een succes worden genoemd voor de organisatie.

De zondag was kouder en natter en toen waren het vooral de overdekte attracties die het publiek trokken. Ook het historische droogdok Jan Blanken had over belangstelling zeker niet te klagen. Het bij Aquarius gelegen stoomschip George Stephenson bleek – ook al door de bijzondere geschiedenis – een echte publiekstrekker.


Belang
Bij de officiële opening met een enorme stoomfluit benadrukte waarnemend burgemeester Erik van Heijningen, nog eens het belang van dit evenement voor Hellevoetsluis. Met deze bezoekersaantallen vanuit het hele land maken veel toeristen kennis met Hellevoetsluis en de rijke maritieme historie. In de tent trok DJ Gijs Staverman een volle bak, maar het was toch vooral de ruime aanwezigheid van stoommachines die de gemiddelde bezoekers het meeste aansprak. De overvolle brug over de Haaven deed ook denken aan de eerste jaren toen je echt een heel tijdje nodig had om van de Oostzanddijk naar de westkant te komen.

Toekomst
Naar de toekomst gekeken zijn de Vestingdagen nu weer een evenement geworden waar mensen naar uitkijken en daarmee lijkt het evenement nog vele jaren voor zich te hebben. Voor die Hellevoeters die nog op vakantie waren of om andere redenen het evenement niet konden bezoeken, maakte onze fotograaf Wil van Balen overuren om alles voor u vast te leggen…
Blok & van Balen

(zie Groot Hellevoet voor een uitgebreide fotoreportage)

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant