schoolplein van De Wateringe
schoolplein van De Wateringe

Doek valt voor De Wateringe

Actueel 564 keer gelezen

Als de gemeenteraad in september instemt verdwijnt de laatste basisschool aan de westkant van de Rijksstraatweg. De onderzoeken naar de mogelijkheden om obs de Wateringe te behouden voor de Bloemen- en Plantenbuurt zijn afgerond. Op grond van de resultaten uit de onderzoeken zal het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voorstellen definitief te kiezen voor de locatie Schoolslag/Sportlaan voor de vervangende nieuwbouw van de basisscholen de Wateringe, de Brug en Montessori in de vorm van een breed onderwijscluster.

Bij de behandeling in 2013 van het raadsvoorstel tot vaststelling van het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs- en Welzijnsvoorzieningen 2013-2017 heeft het college aangegeven een onderzoek in te zullen stellen naar de mogelijkheden om een volledige vorm van volwaardig basisonderwijs te behouden in de Bloemen- en Plantenbuurt. Daarnaast heeft het college besloten een onderzoek in te stellen naar de sociale samenhang in relatie tot het gewenste voorzieningenniveau in deze buurt.

Geen draagvlak

Uit de onderzoeken is gebleken dat draagvlak ontbreekt bij de onderwijsgroep PRIMO, het schoolbestuur VCO de Kring, de Kinderkoepel en stichting PUSH/peuterspeelzaal Hellevoetsluis voor een instroompunt of een volledige locatie voor basisonderwijs aan de Bremstraat. Daarnaast laten de resultaten zien dat obs de Wateringe en andere (welzijns)instellingen geen proactieve rol vervullen bij het bevorderen van de samenhang en leefbaarheid in de wijk. Bij gebrek aan ontmoetingsplaatsen vervult de school voor de ouders, leerlingen, onderwijzend personeel en de direct omwonenden wel een belangrijke rol. Omdat verwacht wordt dat het vertrek van de school uit de buurt gevolgen zal hebben voor de levendigheid in de buurt, zal dit worden meegenomen bij de ontwikkeling van een visie op ontmoetingsruimten in de tweede helft van 2014. Ook zullen voorstellen worden gedaan om de verkeersveiligheid bij de oversteekplaatsen op de Rijkstraatweg te verbeteren. Het voorstel van het college zal in september in de raadscommissie ZWO worden besproken. Daarna wordt het voorstel ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant