Zoutkeet treedt op in de kerk op met Ierse en Nederlandse amusementsmuziek uit de 16e en 17e eeuw
Zoutkeet treedt op in de kerk op met Ierse en Nederlandse amusementsmuziek uit de 16e en 17e eeuw

Catharijnekerk op 1 april open voor bezoek

Algemeen 525 keer gelezen

Brielle - Op 1 april valt er in de Catharijnekerk de hele dag te genieten van zang, muziek en spel. U kunt er ook koffie of wat anders drinken met zoete en hartige versnaperingen in een van de gezellige zithoeken van de kerk. 

De activiteiten beginnen ongeveer 11.50 uur met het 1 april-spel. In de kerk verzamelen zich dan angstige 16e-eeuwse burgers en Burgemeester Koekebakker spreekt zijn vrees uit over de komst van de gewelddadige geuzen. De monniken bidden en zingen: ‘Spaar ons, o Moeder van God’. De muzikale omlijsting op deze dag wordt verzorgd door het Briels Beiaardkoor en speelgroep Zoutkeet. Het Beiaardkoor brengt een interessante mengelmoes van oud-religieuze liederen en strijdliederen uit de 80-jarige oorlog. Dit alles vermengd met een vleugje gezelligheid. Het koor wordt ondersteund door de 15 klokjes van een mobiele beiaard, cister, fluit en doedelzak, bespeeld door Peter Moree. Speelgroep Zoutkeet (Art Boogaard, Erno Korpershoek en Peter Moree) speelt Nederlandse en Ierse amusementsmuziek uit de 16e en 17e eeuw.

De tijden van de optredens zijn (met een slag om de arm) 12.15, 13.30, 14.45 en 16.00 uur (beiaardkoor) en 12.45, 14.00 en 15.15 uur (Zoutkeet). De kerk gaat open rond 11.00 uur en sluit ca.16.30 uur. De opbrengst komt volledig ten goede aan het onderhoud van de Catharijnekerk. Ze hopen veel mensen in de prachtige kerk te mogen begroeten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant