de nieuwe Jan Blankenspeld dragers...
de nieuwe Jan Blankenspeld dragers...

Twee Hellevoeters onderscheiden met Jan Blankenspeld

Actueel 125 keer gelezen

Dinsdag 12 augustus hebben twee bijzondere Hellevoeters uit handen van waarnemend burgemeester Erik van Heijningen de Jan Blankenspeld ontvangen: De heer Jan de Leeuw Van Weenen (11 januari 1957) heeft naast zijn politieke functie als fractievoorzitter van Groen Links de afgelopen 32 jaar een enthousiaste en grote inzet getoond door actief deel te nemen en mee te werken in diverse organisaties gericht op Welzijn, Kunst, Cultuur. Al vanaf 1970 heeft hij vrijwilligersfuncties uitgeoefend bij Amnesty International

Al vanaf 1970 heeft hij vrijwilligersfuncties uitgeoefend bij Amnesty International Hellevoetsluis, de Wereldwinkel Hellevoetsluis, het Vredesplatform Hellevoetsluis, Stichting Push, Vluchtelingenwerk Hellevoetsluis en de Vereniging tot behoud van de Hellevoetse Polders.
De heer De Leeuw Van Weenen is iemand die de doelen die hij zichzelf stelde (het verder ontwikkelen van de betreffende organisatie) realiseerde door een inspirerende en adequate gedrevenheid waarbij hij anderen enthousiasmeerde.

Mevrouw Atie Koster (27 juni 1946) is politiek actief geweest voor Groen Links. Begonnen als commissielid (1986), daarna gemeenteraadslid (vanaf 1990), als wethouder (2002-2006) en wederom als raadslid (2006-2014). Ze heeft altijd open gestaan voor de zorgen van de inwoners van Hellevoetsluis en met een groot hart, deskundigheid en vastberadenheid de belangen van de inwoners naar haar beste vermogen behartigd. Als overtuigd Groen Linkser stelde mevrouw Koster ook veel belang in een optimaal milieubeheer, zoals de prachtige natuur in het Grasweggebied. Tevens had mevrouw Koster de rol van coördinator bij Vluchtelingenwerk. Ze was een steun en toeverlaat voor de vluchtelingen die na het verkrijgen van de verblijfsvergunning in Hellevoetsluis kwamen wonen. Voor de vrijwilligers was mevrouw Koster een motivator en inspirator.

De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt, het gaat om uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving. De beslissing voor de uitreiking ligt bij het college van burgemeester en wethouders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant