Afbeelding

Rondleiding verdedigingswerken

Actueel 70 keer gelezen

Op zondag 3 augustus 2014 is de vijfde rondleiding met open inschrijving van dit jaar over de kustbatterij van Hellevoetsluis, georganiseerd door stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Tijdens deze rondleiding hoort u waarom in Hellevoetsluis deze grote kustbatterij is gebouwd, en vertellen wij u wat de functie was van de vele stenen en betonnen objecten op de vestingwallen van Hellevoetsluis.

We kijken natuurlijk even in de enige bunker op het front I-II, het deel van de Vesting waar de rondleiding gaat plaats vinden.
Uiteraard zullen we ook uitleg geven over het grote kanon dat in 2013 is gereconstrueerd.
Ook dalen we af in de caponnière, een object waar het torpedostation zich bevond met twee kanonkazematten voor de flankverdediging. Een kijkje in de kazerne Haerlem kan natuurlijk niet ontbreken, daar waar de kanonniers hun onderdak vonden en waar de restauratie ervoor gezorgd heeft dat bijzondere elementen weer in oude staat zijn hersteld. Daarbij nemen we een kijkje in een van de kelders van de kazerne. De kosten voor een rondleiding bedragen € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. De rondleiding start om 13:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk, dit in tegenstelling tot andere jaren. U dient voor deelname het formulier in te vullen op onze site http://www.fronttaal.info/activiteiten. Na aanmelding ontvangt u meer informatie. Hebt u geen beschikking over internet dan kunt u ook telefonisch reserveren op nummer: 06 31 25 49 09. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 uur voor de start van de rondleiding. Op 7 september is de volgende maandelijkse rondleiding van 2014. Meer informatie is te verkrijgen op de site van de stichting www.fronttaal.info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant