Afbeelding

De wereld volgens Vincent Vuurtoren 29

Actueel 99 keer gelezen

Van moties en late uren… De laatste raadsvergadering voor het reces viel op door een aantal zaken. Zo werd er slechts over een drietal zaken gesproken en werden er vijf moties ingediend. De vergadering duurde van 19.00 uur tot ver na elven…Alle vijf de moties werden ingetrokken waaruit kan worden afgelezen dat enige communicatie met het college vooraf van enig nut zou zijn geweest en had deze politieke coïtus interruptus voorkomen kunnen worden.

Vooraf was er een intern voorstel geweest om deze agendapunten ‘collegeprogramma’ en ‘zomernota’ als één agendapunt te behandelen. Edoch andere raadsleden gaven er de voorkeur aan om er twee agendapunten van te maken, hoewel het ene uit het andere voortkwam. Dat scheelde dus een uur discussie. Leuk was ook de vijfde motie van het CDA, overigens met verve gebracht door Jelle Rijkenboer, waarin om handhaving van de vervoersvergoedingen van en naar scholen voor bijzonder onderwijs werd gevraagd. De eigen wethouder Hans van der Velde werd door het college ingezet om uit te leggen dat er voor het komende schooljaar nog niets veranderd en de motie dus beter op een later moment kan worden ingediend.


Een tweede motie, waarin werd gevraagd om het overschot op de afvalstoffenheffing aan de bevolking terug te geven. Hier kon de wethouder aantonen dat dit al gebeurt…Even was er een aanvaring tussen wethouder Den Brok en Evert Taal (beiden IBH) nadat de eerste had verklaard dat samenwerken tussen de gemeenten op Voorne geen realistische optie was omdat Hellevoetsluis geen zin heeft om twee jaar te gaan zitten wachten. Het venijn zat in het woordje ‘Samenwerking’ waarvan de wethouder snel verklaarde ‘Samenvoeging’ te hebben bedoeld. Daar was iedereen weer tevreden mee. Wel nieuw was het voorstel om voor kinderen van gezinnen in de schuldhulpverlening het sport en cultuurfonds open te stellen. Hoewel over het bedrag dat zou gaan kosten nogal wat onduidelijkheid bestond, gaf wethouder Hans van der Velde aan hiermee aan de slag te gaan, maar eerst de willen zien in hoeverre dit botst met bestaande regelgeving, maar daar was hij op optimistisch over. Waar natuurlijk wel nar gekeken moet worden is dat gezinnen in de schuldhulpverlening een bewindvoerder hebben en zelf geen beschikking hebben over geld, buiten die 50 euro leefgeld per week…De contributie zou dan dus door de gemeente rechtstreeks aan de betreffende vereniging moeten worden overgemaakt. En verder, vriendjes en vriendinnetjes, ben ik van mening dat de muziektent herbouw moet worden…
Vincent

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant