zo werd vroeger de melk naar de fabriek gebracht
zo werd vroeger de melk naar de fabriek gebracht

Drukste boerenmarkt tot nu toe

Actueel 135 keer gelezen

De afgelopen zaterdag gehouden boerenmarkt aan de Duindijk was de best bezochte tot nu toe. Ongeveer 4000 mensen van Voorne en Goeree Overflakkee bezochten het evenement dat ook dit jaar weer vol verassingen zat. Zo was er een man die een enorme nietmachine uit de dertiger jaren vond, waarmee grote nietjes in pakken papier konden worden geslagen. Voor de snackwagen vormden zich lange rijen, want slenteren over een vlooienmarkt maakt hongerig.

Wachttijden van een kwartier voor je aan de beurt was, waren geen uitzondering. Rond 14.00 uur kwam de boerenkapel De Dorsvlegels het evenement muzikaal opluisteren. Onder leiding van Ruud Mol lukte dat uitstekend. Intussen was de zon gaan schijnen en ontstonden er tropische temperaturen op het boerenerf, waardoor ook het terras goede zaken deed. De Flakkeese kruukplaetjes waren al uitverkocht voor de muziek ging spelen en dat bewijst de vraag naar deze bijzondere koekjes die eigenlijk gewoon ook in Hellevoetsluis te koop zouden moeten zijn…Fotogeniek waren ook de nonnen die de koekjes verkochten.

Rechtstreeks van de boer…
Van allerlei boeren uit de omgeving waren er verse producten aangeleverd. Aardappelen, snijboontjes en krootjes, maar ook heerlijke kersen, meloenen en ander fruit. De kaasboerderij uit Stellendam verkocht boerenkaas en kruidenkaasjes en die gingen grif van de hand. De oude automobielen, w.o. een prachtige Opel GT en een Citroen Traction Avant lokten de fotografen naar het grasveld. Ook werden veel foto’s gemaakt bij de oude bromfietsen waarbij Zündapp, Kreidler, Solex, Royal Nord en Benelli het populairst waren.

Zeker op herhaling…
‘De jaarlijkse traditie zal zich zeker ook volgend jaar voortzetten’, vertelt organisatrice Corinne van der Velde die elk jaar ook de nieuwe attracties bedenkt. Goed nieuws voor de vele bezoekers die nu al uitkijken naar volgend jaar.
Leo Blok

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant