Afbeelding

Voorne Putten Journaal

Actueel 122 keer gelezen

De onder de ongeveer 1200 inwoners van Oudenhoorn gehouden enquête, heeft een overduidelijke uitslag opgeleverd. Met een ongebruikelijk hoge respons van 76 procent, koos 93 procent van de inzenders voor aansluiting bij Hellevoetsluis.

Hoewel de middeleeuwse kerk precies in het midden staat, zodat er aan alle vier de zijden bebouwing kon ontstaan, hielden de Oudenhoornaars hier bepaald de kerk niet in het midden. De uitslag is een groot succes voor Leen Keijzerwaard en de Hoornse Hoofden en zal ongetwijfeld een teleurstelling zijn voor de gemeenten Spijkenisse en Bernisse.

Een aansluiting bij Hellevoetsluis zal echter niet snel gebeuren omdat minister Plasterk verordonneerd heeft dat eerst de gemeenteraad van de nieuw te vormen gemeente Nissewaard daarover een besluit moet nemen. Die gemeente ontstaat pas officieel op 1 januari 2015, zodat aansluiting bij Hellevoetsluis pas op 1 januari 2016 kan plaatsvinden. Daarmee komt Oudenhoorn terug in de moederschoot: Oudenhoorn is immers ontstaan uit een aantal schorren van het oude Hellevoetsluis.

Uit het erg laat gepubliceerde onderzoek blijkt verder dat inwoners van Oudenhoorn zich meer betrokken voelen bij Hellevoetsluis. Ze winkelen er, gaan er vaak uit, sporten er en bezoeken er hun familie. Het overgrote deel van de bewoners voelt zich ook verbonden met de inwoners van de Vestingstad. Wethouder Hofman van Hellevoetsluis liet vandaag desgevraagd weten dat ook in het coalitiedocument is vastgelegd dat de Oudenhoorn van harte welkom is bij Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant