Afbeelding

College stemt in met ontwerp bestemmingsplan Kickersbloem 3

Actueel 100 keer gelezen

Op dinsdag 10 juni heeft het college van B&W van Hellevoetsluis ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan voor het bedrijventerrein Kickersbloem 3. Hierover kunnen zes weken lang zienswijzen worden ingediend, van 19 juni t/m 31 juli. Het is een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling van het bedrijventerrein Kickersbloem 3.

Een bestemmingsplan bevat de regels en voorwaarden voor bouwwerken en gronden in het gebied en is samen met het beeldkwaliteitsplan het toetsingskader voor bedrijven die zich op Kickersbloem 3 willen vestigen in de toekomst. Ook over het ontwerp beeldkwaliteitsplan kunnen zienswijzen worden ingediend in dezelfde periode. Na afloop van die periode worden alle zienswijzen behandeld. Waar nodig zullen aanpassingen plaatsvinden in de plannen, waarna het definitieve bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en exploitatieplan ter vaststelling zullen worden voorgelegd aan de gemeenteraad. De verwachting is dat dit in het najaar gebeurt.

Inloopavond
Vooruitlopend op de zienswijzetermijn organiseert de gemeente een inloopavond over het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan. De inloopavond vindt plaats op dinsdagavond 17 juni in het gemeentehuis. Een ieder kan tussen 20.00 en 22.00 uur binnenlopen en zijn vragen over de stukken stellen.

Samenwerking
In de afgelopen tijd hebben er meer stappen plaatsgevonden voor het project. Zo is de gemeente op 13 mei van dit jaar een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Kickersvoet B.V., met het oog op de ontwikkeling van Kickersbloem 3.
Een ander belangrijk punt, is dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is verklaard op het project Kickersbloem 3. Deze wet is gericht op de versnelling van ruimtelijke projecten, om de
economische crisis en de gevolgen daarvan te bestrijden en een goed en duurzaam herstel van de
economische structuur van Nederland te bevorderen.

Achtergrond
De gemeente ontwikkelt het bedrijventerrein Kickersbloem 3 samen met het bedrijf Kickersvoet. Het terrein komt te liggen ten noordoosten van het bestaande bedrijventerrein Kickersbloem 1 en 2, langs de Ravenseweg richting Oudenhoorn. De gemeente en Kickersvoet zien de ontwikkeling van dit bedrijventerrein als een belangrijke economische ontwikkeling. Het bedrijventerrein zal nieuwe bedrijven naar Hellevoetsluis trekken en werkgelegenheid creëren.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant