het nieuw te bouwen complex
het nieuw te bouwen complex

Feest in Nieuwe Vesting - tweede fase kan van start

Actueel 276 keer gelezen

De Nieuwe Vesting krijgt steeds meer vorm. Sinds de Kerst van 2013 wonen de eerste gezinnen in de nieuwbouwwijk in Hellevoetsluis. Van Wijnen Projectontwikkeling West BV realiseert grenzend aan de gezellige Vesting een mooie en duurzame wijk. Nu is het tijd voor het laatste onderdeel van de eerste fase. Op 11 juni werd gevierd dat de bouw is gestart van nieuwe woningen.

Dat gebeurde met taart, champagne en festiviteiten waarmee Van Wijnen en alle betrokkenen samen met de toekomstig bewoners officieel deze mijlpaal inluidden. Nu al zitten de heipalen voor de tien woningen van het type Vierasser en de vier Hofwoningen in de grond. Ook wordt er een appartementencomplex gebouwd voor Maasdelta. Dit gebouw komt evenwijdig aan de oude jachthaven van Hellevoetsluis. Verantwoordelijk projectontwikkelaar Michiel Kint en accountmanager Thekla van der Weerd van Van Wijnen zijn trots op het resultaat: vóór de start van de bouwactiviteiten zijn alle woningen verkocht.

Maatwerkappartement
Direct na de bouwvakantie start de projectontwikkelaar met het op de markt brengen van fase II. Ook in deze fase zullen diverse woningen in alle prijsklassen worden gebouwd. Intussen komen de reserveringen voor de geplande maatwerkappartementen in een bijzonder complex binnen. Dit appartementencomplex komt op de kop van de nieuwe wijk en kijkt uit over het Haringvliet en het historische centrum van Hellevoetsluis. Nieuwbouwwijk Nieuwe Vesting is een ontwikkeling van Van Wijnen Projectontwikkeling West BV. De architect die dit knappe staaltje architectuur op zijn naam kan zetten is Venster architecten onder leiding van Richard van Tiggele.

Het beste van alle werelden
Recent zijn er workshops geweest over de indeling en ligging van het appartementencomplex. Mede op verzoek van de toekomstig bewoners zijn er aanpassingen gedaan in het ontwerp en de indeling. Zo zijn de buitenruimtes vergoot van 13 tot 103 meter. Het gebouw is ook nog eens gedraaid, zodat de bewoners straks het beste hebben van alle werelden: ochtend, middag- én avondzon. Er zijn al veel inschrijvers. Wilt u erbij horen? Meldt u dan aan op de website: www.nieuwevesting.nl. Met de nu al getoonde interesse ziet het er naar uit dat Van Wijnen aan het eind van dit jaar weer een feest voor een eerste paal kan vieren, en dan voor dit unieke appartementencomplex.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant