Afbeelding
Foto: VVD

Zorgen om stijgende kosten jeugdzorg

Algemeen 727 keer gelezen

Voorne aan Zee - Jeugdzorg wordt in Voorne aan Zee georganiseerd via Jeugdhulp Rijnmond. Er zijn 15 gemeenten die hieraan deelnemen waaronder de gemeente Voorne aan Zee, zodat een zo breed mogelijk aanbod aan hulp gegeven kan worden die benodigd is voor de jeugd binnen deze gemeenten. 

Op dinsdag 13 februari werd de kadernota van de gemeenschappelijke regeling voorgelegd aan de commissie samenleving. Hieruit blijkt dat de kosten sinds 2019 met ongeveer 100 miljoen euro zijn gestegen tot 313 miljoen. VVD Voorne aan Zee maakt zich ernstige zorgen over de betaalbaarheid van de Jeugdzorg. “Als VVD willen we dat kinderen en gezinnen die extra hulp nodig hebben sneller terecht kunnen bij de eerstelijns zorg en dat wachtlijsten worden verkort. We begrijpen dat dat geld kost, maar wij vragen ons ook af of dit geld nu goed besteed wordt en onze jeugd echt beter geholpen wordt. Eerst in de eigen gemeente, alvorens op te schalen naar dure hulp in de regio. Wij zijn bang dat als dit zo doorgaat de jeugdhulp uiteindelijk onbetaalbaar wordt en dat er daardoor kinderen buiten de boot gaan vallen. Het is goed om te zien dat de gemeente dezelfde zorgen uit richting Jeugdhulp Rijnmond in een reactie op de kadernota”, aldus VVD-raadslid Marijke van der Velden. 

Wethouder Aart Jan Spoon erkent dit “Er moet wat gebeuren binnen de gemeenschappelijke regeling, want de financiële situatie is nu onhoudbaar. Wij willen aansturen op stabiliteit binnen de sector en de financiële situatie, hier hebben we ook het Rijk en de hulpaanbieders voor nodig.” De alsmaar stijgende kosten geeft aan dat grip krijgen op de kosten echt een hoge prioriteit moet krijgen. Dit wordt onderkend door de gemeente Voorne aan Zee. VVD heeft hiervoor een zienswijze ingediend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant