Wethouders  Peter Hofman, Hans van Lith en Hans van der Velde testen de drie elektrische varianten, fiets. auto en scooter.
Wethouders Peter Hofman, Hans van Lith en Hans van der Velde testen de drie elektrische varianten, fiets. auto en scooter.

Gemeente test elektrisch vervoer

Actueel 116 keer gelezen

De gemeente Hellevoetsluis is al enige tijd bezig om het gemeentehuis duurzamer te maken, door bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen en afvalscheiding. Een groot onderdeel van de milieubelasting van de gemeentelijke organisatie komt voort uit het woon-werkverkeer en de dienstreizen van medewerkers.

In het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid is de doelstelling opgenomen het brandstofverbruik van autoverkeer van medewerkers met 2% per jaar te verminderen. Dit door elektrisch vervoer te stimuleren. Van 26 mei tot 16 juni kunnen medewerkers van de gemeente elektrische vervoersmiddelen als fietsen, scooters en auto’s testen. Het testen van elektrische voertuigen is een initiatief van de gemeente Hellevoetsluis en de gemeente en stadsregio Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant