Afbeelding

Strandopruimactie bij Camping De Quack

Actueel 227 keer gelezen

Met het enthousiaste hulp van de Orcagroep van Scouting Hellevoetsluis zijn het strand en de duinen bij Camping de Quack weer helemaal schoon! Rotary Club Rotterdam Bernisse organiseerde zaterdag jl. in samenwerking met Camping de Quack een strand-opruimdag.

Gewapend met prikstokken en vuilniszakken verzamelden de scouts en de leden van de Rotary Club afval in de duinen en op het strand tussen de Haringvlietdam en de strandopgang bij het Gorzenpad. Er was een feestelijke dag van gemaakt. De ochtend werd geopende door wethouder Peter Hofman, waarna de scouts door Rotarylid Ger van de Engel iets werd verteld over het unieke duin- en strandgebied in de omgeving van Hellevoetsluis. Daarna gingen de strandschoonmakers op pad. Er werden ondanks dat onze Voornse stranden en duinen goed schoongehouden worden toch behoorlijk wat vuilniszakken gevuld met flesjes, blikjes en grote en kleine aangespoelde voorwerpen en stukken plastic. De leden van Rotary Club Rotterdam Bernisse dragen graag een steentje bij in de zorg voor een mooie en schone leefomgeving op Voorne-Putten en dat geldt ook voor Camping De Quack, die met het faciliteren van deze actie mede heeft gezorgd voor een geslaagde dag.
Nadat alle afval door de gemeente Hellevoetsluis was afgevoerd werden de jeugd getrakteerd op frites en een drankje en konden ze op een mobiele klimwand van Outdoor Westvoorne hun klimkunsten tonen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant