Afbeelding

Zeilen met Parkinsonpatiënten

Actueel 312 keer gelezen

Donderdag 22 mei was het weer zover. Voor de 2e keer werden de zeilen gehesen om met mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson te gaan varen op het Haringvliet. Initiatief nemer, Jan Machielse, heeft 20 schippers gevonden die geheel belangeloos met 36 Parkinsonpatiënten en hun partner of begeleider een gezellige dag te geven.

Om half 11 was het verzamelen in het clubgebouw van Watersportvereniging Helius, waar de koffie klaar stond. Na de lunch werd iedereen ingescheept door de schippers en om in een grote vloot het ruimte sop te kiezen op het Haringvliet voor een rondje Slijkplaat. De weersomstandigheden waren goed, windkracht 3 tot 4 met een heerlijk zonnetje. Helaas kwamen er wel dreigende wolken aan, maar gelukkig was iedereen weer op tijd binnen voor de enorme bui. Terug in het clubgebouw stond het Helius Shanty koor klaar om iedereen met zeemansliederen te ontvangen en werd er luidkeels mee gezongen. Ook de verhalen van de mensen kwamen los en er waren er zelfs bij die zelf achter het roer hebben gestaan! De dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd met nasi, saté, frietjes en spareribs. Deze dag is mogelijk gemaakt door de vrijwillige inzet van de schippers, een financiële bijdrage Maasdelta Groep en de Rotary Rotterdam Overschie en het beschikbaar stellen van de ruimte van Watersportvereniging Helius.

Fysio
Het idee is ontstaan bij Jan Machielse, omdat hij zelf aan de ziekte lijdt. Hij gaat iedere dinsdagmiddag naar een fysiogroep die speciaal gericht is op Parkinsonpatiënten. Deze groep wordt geleid door 2 gespecialiseerde en zeer enthousiaste dames, Christine van Amstel en Anke Weijers. Zij geven gerichte oefeningen voor Parkinson om zolang mogelijk goed te kunnen functioneren. Christine en Anke werken nauw samen met de neuroloog, logopedisten en andere instanties. Momenteel zijn er 30 patiënten aangemeld bij deze fysiogroep, terwijl er op heel Voorne-Putten al 1500 mensen deze ziekte hebben. De fysio wordt iedere dinsdag gegeven van 14.00 tot 15.00 uur of van 15.00 tot 16.00 uur in Buurthuis de Klinker. Voor meer informatie kunt u bellen met Christine 0181-284679 of Anke 0181-318243.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant