wethouder van Lith verricht de aftrap
wethouder van Lith verricht de aftrap

Straatvoetbaltoernooi gespeeld in stralende zon

Actueel 102 keer gelezen

Op maandag 5 mei jl. heeft de derde editie van de Nationale Straatvoetbaldag en Wijkfeest in Hellevoetsluis met groot succes plaatsgevonden. Ruim 1.500 mensen hebben een bezoek gebracht aan het zonovergoten Woordbouwerplein. Wethouder Hans van Lith heeft het evenement samen met wethouder Margriet den Brok geopend. Zij namen de aftrap bij de openingswedstrijd tussen jong en oud.

In totaal streden 20 teams om de felbegeerde plekken in de finale dat plaatsvindt op zaterdag 7 juni in Delfshaven Rotterdam. De nummers 1 van iedere leeftijdscategorie gaan Hellevoetsluis vertegenwoordigen. De Roze Eenhoorns (9 t/m 12 jaar, FC Prik (13 t/m 15 jaar) en Team Hellevoetsluis (16+) zijn de winnaars! Stichting PUSH, Maasdelta, Straatvoetbalbond Nederland, SWS Jong en gemeente Hellevoetsluis hebben het evenement georganiseerd.

Veel Side-Events!
Op het Woordbouwerplein waren tal van andere site-events. Wijkfeesten kunnen niet zonder muziek en dans. Zo kwam rapper Bollebof, DJ Aldair Silva, DJ Tisjo los Santos, Rudebeats, Dansgroep Revolution, rapper Shurtney en Thalita! Een programma voor iedereen! MC Riky Rebel deed de presentatie.
Er was een ware Buurtplein en Kidscorner gecreëerd. Op de dag waren er heel veel leuke activiteiten voor kinderen te doen: manege stal Flicka verzorgde een ponyrondje, knutselen met Creaforyou, schminken en sierraden maken voor Moederdag met RP Jeugd het Ommetje, klederdracht poppen en cup cakes versieren met stichting Roots, diverse buurthuis Kooistee activiteiten zoals handwerken en schilderen, voetballen in de PUSH pannakooi, verschillende luchtkussens en een super gave stormbaan, levensgroot schaken met schaakvereniging de Pioneer, sportdemo’s en kennismaken met Budosport Hellevoetsluis, koersballen met Koersbalclub ANBO, tafelvoetballen bij SWS Jong tent en er was een clown aanwezig om de kinderen te vermaken en te schminken. Dit alles werd onder andere mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers!

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement: “Om een evenement als dit te organiseren heb je andere organisaties nodig. Er is goed samengewerkt met belanghebbende organisaties. Zo verzorgden Abdel van Verhage fast food restaurants en Groos Streetfood voor de inwendige mens, stelde Rien Kap zijn patatwagen kosteloos ter beschikking, zorgde Lindeloof voor dranghekken en een container voor materiaalopslag en konden we het springkussen van stichting Speeltuinvrienden gebruiken. Daarnaast waren vrijwilligers van EHBO vereniging Hellevoetsluis aanwezig om de eerste hulp te bieden.” aldus de werkgroep.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant