De duikerbruggen bij Kickersbloem 3
De duikerbruggen bij Kickersbloem 3

Aanleg duikerbruggen, groenwal fase 3, kreekzone en besluit Oostelijke Randweg

Algemeen 1.651 keer gelezen

Hellevoetsluis - Er is eind vorig jaar een mooie mijlpaal bereikt met de bouw van de twee duikerbruggen die fase 3 verbinden met fase 1 en 2 van Kickersbloem 3. De aannemer heeft binnen budget en binnen de gestelde planning de duikerbruggen gerealiseerd wat een groot compliment waard is. Het resultaat van deze inspanningen is mooi te zien op de bijgaande foto. 

Na de oplevering van de duikerbruggen kan een start gemaakt worden met de parallelweg. Deze weg is bedoeld voor het bouwverkeer van ontwikkelaar David Hart Groep. Deze ontwikkelaar gaat een logistieke hal bouwen op fase 3 van Kickersbloem 3.

Aanleg groenwal fase 3 en kreekzone

Het aanleggen van de groenwal in fase 3 en  de kreekzone gaat ook van start. De groenwal van fase 3 zorgt voor een afscheiding met bomen en planten aan de kant van de Ravenseweg. De gemeente zal de aanplant verzorgen. Ontwikkelaar David Hart Groep zorgt voor plaatsing van de afscheidingswal waar de planten in komen.

De kreekzone wordt in samenspraak met het Waterschap Hollandse Delta, Stichting Landschapsonderhoud Rotterdam, David Hart Groep en de gemeente Voorne aan Zee aangelegd. Dit zijn veel partijen die afspraken maken over aanleg, beheer en onderhoud. De kreekzone vormt een ecologische verbinding die is ondergebracht onder de NNN (Natuur Netwerk Nederland).

Besluit Oostelijke Randweg

De gemeente had aangekondigd dat er nog  een besluit genomen zou moeten worden over de Oostelijke Randweg. Dit besluit is uiteindelijk niet genomen. De gemeente gaat eerst een mobiliteitsplan opstellen, waarin gekeken wordt naar de totale ontsluiting van Hellevoetsluis en onze gemeente. Daarin bekijken ze ook wat ze in welke volgorde aan moeten pakken. Bij het maken van dit plan gaan ze ook inwoners en ondernemers betrekken. Ze willen het mobiliteitsplan in 2024 gaan maken. Daarna zal bepaald worden wat de gevolgen zullen gaan zijn voor de eventuele Oostelijke Randweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant