Afbeelding
ANWB

Dit weekend files naar de sneeuw

Algemeen 732 keer gelezen

De ANWB verwacht dit weekend drukte richting de sneeuw. Vooral in het zuiden van Duitsland en in Frankrijk ten oosten van Lyon staan files naar de skigebieden.

Omdat vrijdag voor de regio Zuid de voorjaarsvakantie begint, krijgen ook Nederlandse wintersporters met vertraging te maken. Het advies is om zaterdag niet al te vroeg te vertrekken om achter de files aan te rijden. Bekijk daarnaast voor vertrek de actuele verkeersinformatie via onze website of via X.

Duitsland en Oostenrijk

Op zaterdag 10 februari wordt het in Duitsland vooral druk ten zuiden van München en net over de grens in Oostenrijk. Grote kans op files is er op de:
- A7 Ulm-Füssen
- A8 Stuttgart-München-Salzburg
- A93 Innsbruck-Kufstein
- B179 Füssen-Nassereith

Wegwerkzaamheden A10

De meeste kans op vertraging is er op de Oostenrijkse A10 tussen Salzburg en Villach. Er wordt aan vijf tunnels gewerkt tussen Golling en Werfen. Het verkeer moet daar over een afstand van 14 kilometer in beide richtingen over één rijstrook.

Frankrijk

In Frankrijk is het zaterdag filerijden op de wegen ten oosten van Lyon. Houd rekening met vertraging op de:
- A40 Mâcon-Chamonix
- A43 Lyon-Chambéry
-    RN90 Albertville-Bourg St. Maurice

Vooral de laatste kilometers naar de wintersportplaatsen kosten veel tijd. Afgelopen weekend leverden wintersportfiles ook al veel vertraging op.

Nederland

In Nederland zal geen sprake zijn van een vakantie-uittocht omdat alleen in de regio Zuid de schoolvakantie begint. De rest van het land is pas volgende week aan de beurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant