Afbeelding

Topontwerp door Helinium leerlingen

Actueel 185 keer gelezen

“Supergoed, professioneel, creatief en goed geluisterd naar de opdracht”. Het groepje leerlingen uit klas TV1 van scholengemeenschap Helinium wonnen met deze woorden de ontwerpwedstrijd voor het Technasium-vak Ontwerpen en Onderzoeken. Zij onderzochten in opdracht van de gemeente de herinrichting van speelveldjes. De speelplekken rondom de Glasblazer, in de wijk de Morgenstond, dienden als uitgangspunt.

Jury
De winnaars brachten hun presentatie kalm en zelfverzekerd. De winnaars hadden ‘Kunst’ als thema en hielden rekening met alle leeftijdsgroepen. TV1 werd unaniem gekozen door de jury die bestond uit twee afgevaardigden van speeltoestellenleverancier Kompan en drie afgevaardigden van de gemeente, waaronder Evert Taal. De jurering was het laatste officiële optreden van de scheidende wethouder. Kompan beloonde het winnende groepje met een waarde cheque van 200 euro die zij naar eigen inzicht voor een uitje mogen besteden.

Onderzoeken en Ontwerpen
Technasium onderwijs draagt bij aan het stimuleren van de kenniseconomie. Tijdens projecten van zeven weken komen de leerlingen twee keer per week bij elkaar in een werkplaats, laboratorium of onderzoeksruimte. Zij werkten bij dit project ‘Speeltoestellen in Hellevoetsluis’ in kleine groepjes samen. De kinderen die het vak O&O krijgen werden gestimuleerd om creatief te zijn met oplossingen en door een gedegen vooronderzoek te ontdekken wat een goede oplossing zou kunnen zijn bij het opnieuw inrichten van de speelplekken. De winnende groepjes van elke klas presenteerden zich donderdag 24 april aan de kritische juryleden. Na de zomer worden daadwerkelijk de speelplekken rondom de Glasblazer aangepakt. De resultaten van alle groepjes dienen als inspiratie en zullen door gemeente en Kompan (de speeltoestellenleverancier) serieus in overweging worden genomen.

van Tooren & Blok

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant