Afbeelding

Helius na zege op EDH/Oliveo fiere koploper

Actueel 84 keer gelezen

Leopold Foussom is geenszins van plan om Helius geruisloos via de achterdeur te verlaten. De coach van het vrouwenteam wil kampioen worden en een team achterlaten waar de komende coach mee verder kan. Welnu, de vrouwen van Helius hebben het licht van de zaal verruilt voor het zonlicht in de frisse buitenlucht en met zuivere zuurstof EDH/Oliveo met 25-16 (11-6) verslagen.

. ‘We spelen er voor om de eerste plaats niet meer af te staan,’ houdt Leopold Foussom zijn vrouwen scherp om het beoogde resultaat aan het einde van het seizoen met een promotie naar de landelijke hoofdklasse af te sluiten. Helius heeft het op De Fazant niet echt moeilijk gehad met de club uit Pijnacker. De Hellevoetsen stak verdedigend uitstekend in elkaar en bepaalde doorgaans het tempo van de wedstrijd. ‘We dwongen de meiden van Oliveo vanaf de zijkanten te laten schieten, waarbij wij in het centrum loerden op balverlies gekoppeld aan de snelle break-out. Het team was gemotiveerd, dus dat liep perfect. Ik ben nu bezig aan mijn laatste proces om een complete groep te vormen waarmee de club verder kan.’ Helius kon op de geblesseerde Claudia Pape-Donohue na met vier wissels beschikken over een sterke bank. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius: Danielle van der Meijden; Roos Adema, Roos van der Linden (10 keer), Leenke de Blaeij (7 keer), Michelle van Leijden (2 keer), Laura Versteeg (4 keer), Manon Degenkamp. Pryanka Donohue-Pape, Frederique Benschop (2 keer), Chantal Driessen en Petra Brink kwamen ook in actie.
Dan Rolandus
Archieffoto: Theo van Kralingen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant