Remco de Kaashaas
Remco de Kaashaas

Kaashaas Remco denkt weer aan de Voedselbank

Actueel 636 keer gelezen

Ook dit jaar heeft Remco van de wekelijkse kaaskraam op de markt in Hellevoetsluis, aan de cliënten van de voedselbank gedacht. Hij bood spontaan aan om voor alle cliënten een doosje eieren te regelen voor de Paasdagen. En als dank kreeg hij een spontaan applaus van de wachtende klanten verzameld voor zijn kraam. En of het allemaal niet op kon, heeft de tweedehands kledingwinkel de Tweede Kans daar bovenop samen met Remco ook nog eens voorzien in een kaaspakket.

Een heel welkome en gezonde aanvulling op de standaard producten in het wekelijkse pakket! Voedselbank Hellevoetsluis kan inmiddels niet meer zonder dit soort trouwe sponsors. Het aantal pakketten is inmiddels gegroeid naar bijna 190 per week en die groei zal nog wel even aanhouden. Als we de landelijke prognose moeten geloven, zou dit het komende jaar ver boven de 200 pakketten uit moeten gaan komen. Hopelijk is dit van korte duur en zorgt de aantrekkende economie er misschien voor dat de groei beperkt blijft.

Moeilijke tijden
De voedselbanken in Nederland maken nog steeds moeilijke tijden door. Terwijl de vraag toeneemt is de aanvoer van levensmiddelen matig tot slecht. In de maand mei zal er daarom weer een winkelactie gehouden moeten worden. Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen. Zoals waarschijnlijk al bekend, kan dankzij gemeente Hellevoetsluis de lokale voedselbank haar intrek nemen in een ander pand op industrieterrein de Kickersbloem. En dat voor een reeks van jaren. Verder zijn deze week als bedankje en erkenning de eerste zgn. oorkondes voor 2014 uitgereikt aan een aantal trouwe sponsors van de voedselbank zoals de Tweede Kans, Remco’s Kaaskraam, Bakkerij Bleumink en Bakkerij ’t Stoepje van de markt. In de komende weken zullen andere sponsors nog volgen. Ook de jeugdkerk van de PKN en basisschool de Sterrenwacht hebben deze maand aan de voedselbank gedacht. Blijkbaar heeft iedereen er weer zin in, zo in het voorjaar! Als u ook wilt meehelpen, bijvoorbeeld als actievrijwilliger met de winkelactie, meldt u zich dan aan! Voor meer informatie of aanmelding kunt u bellen op donderdag en vrijdag naar tel. 06-24214319 of reageer via email: voedselbankhellevoetsluis@kpnmail.nl. Website www.voedselbankhellevoetsluis.nl

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant