Afbeelding

Verborgen rijkdommen tijdens Euregionale Dagen op 26 en 27 apri

Actueel 100 keer gelezen

Zaterdag 26 en zondag 27 april vindt de 11e editie plaats van de Euregionale Dagen. De Euregionale dagen zijn bedoeld om het versterkt erfgoed te promoten. Op deze dagen worden voor geïnteresseerden speciale activiteiten georganiseerd. Thema dit jaar is Verborgen rijkdommen. De bezoeker wordt uitgenodigd op ontdekkingstocht te gaan naar verborgen schatten, geheimen uit de geschiedenis en onvermoede architectonische en ecologische rijkdommen...Op beide dagen is het bezoekerscentrum Kazerne Haerlem

(Plein Fort Haerlem 1) geopend van 10.00 - 16.30 uur. In het fort is een mini-expositie te zien die de ecologische aspecten van het Front I-II weergeeft. U kunt zien welke bomen er hebben gestaan en met welke reden. De toegang is gratis. Het is daarnaast mogelijk om met een smartphone een QR code speurtocht te lopen. Aanmelding vooraf hiervoor is noodzakelijk om de benodigde attributen te kunnen organiseren. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar QRcode@fronttaal.info.

Programma zaterdag 26 april
In de middag (van 14.00 - 16.30 uur) is een kijkmiddag georganiseerd met oude foto's en tekeningen van Hellevoetsluis en omgeving. Voor kinderen is een fotospeurtocht uitgezet waarbij schatten kunnen worden gevonden, kinderen kunnen deze gratis afhalen in het bezoekerscentrum.

Programma zondag 27 april
Op zondagmiddag 27 april worden rondleidingen georganiseerd (duur: een uur) over de verdedigingswerken. Deze vinden plaats om 13.00, 14.30 en 15.30 uur. Er wordt gestart vanaf het plein Fort Haerlem en de kosten zijn €2,50 per deelnemer. Er is ook een speciale kruidenwandeling met een deskundige gids over kruiden en hun gebruik. Deze start om 14.00 uur en is gratis.

Aanmelden
Meer informatie en het programma kunt u vinden op www.fronttaal.info. Aanmelden voor beide rondleidingen is noodzakelijk. Aanmelden voor de wandeling over de verdedigingswerken kunt u doen via rondleiding@fronttaal.info. Aanmelden voor de kruidenwandeling kan tot en met donderdag 24 april door een e-mail te sturen naar kruidenwandeling@fronttaal.info.

Zelf foto’s delen?
Heeft u zelf nog "verborgen schatten" van Hellevoetsluis, dan bent u van harte welkom om die te delen met anderen. Vooraf opsturen kan natuurlijk ook door een bericht te sturen naar info@fronttaal.info o.v.v. "verborgen schatten Hellevoetsluis". Meer informatie over de Euregionale dagen kunt u vinden op: www.wallsandgardens.eu

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant