Afbeelding

Oud-leerlingen en Stadsmuseum Hellevoetsluis organiseren reünie

Actueel 353 keer gelezen

Het wordt hoog tijd voor een nieuwe reünie vinden de organisatoren en oud-leerlingen Len van Beesten, Leny Flokstra-Schoordijk, Martin Chrispijn en Gerda Jansen. Een reünie voor alle leerlingen die de kleuterschool of hun lagere schooljaren op de Witte School hebben doorgebracht. En natuurlijk ook voor alle oud-leerkrachten! De herinnering aan de laatste reünie, gehouden in 1983, gaf de doorslag. De reünie was gezellig, had een grote opkomst en vooral de verhalen over ‘vroeger’, zorgen ervoor dat er met veel plezier wordt teruggekeken. H

Het zal moeilijk worden de laatste reünie te overtreffen maar de uitdaging is om het minstens zo leuk te laten worden en de mensen die toen niet zijn geweest te motiveren om deze keer wel te komen. Na de eerste brainstormronde is er een samenwerking ontstaan met het Stadsmuseum Hellevoetsluis. Rich van Kralingen, al jaren het aanspreekpunt van de vroegere Oudheidkamer wat nu officieel de naam Stadsmuseum Hellevoetsluis draagt en zelf ook oud-leerling is, was direct bereid zijn medewerking te verlenen. En waar kun je nu beter zijn voor informatie, foto’s en alles wat maar met de ‘Witte school’ te maken heeft dan bij hem. Samen hebben zij de handen in elkaar geslagen en vormen de ‘reüniecommissie Witte School’ en hebben inmiddels de eerste stappen gezet om te kijken wat mogelijk was.

Locatie Helinium
Datum en locatie waren de belangrijkst agendapunten en omdat de ‘Witte School’ er niet meer is moest er gezocht worden naar een alternatief. De reüniecommissie is dan ook enorm blij met de toezegging van Rector Jorriena de Jongh van Scholengemeenschap Helinium om in ‘haar’ school deze reünie te mogen houden. Een prachtige ruimte in een prima omgeving met voldoende parkeerplaatsen en een fietsenstalling en bushalte naast en voor de deur en rolstoel toegankelijk. Een betere locatie hadden we niet kunnen vinden!

De officiële uitnodiging!!!
Aan de oud-leerlingen en oud-leerkrachten van de OLS 1 te Hellevoetsluis, Het vertrouwde beeld van de OLS 1, (in de volksmond ook wel bekend als ‘Witte School’), die gevestigd was aan de voet van de Wallen binnen de Vesting van Hellevoetsluis, is na de afbraak in 1980 voor velen een mooie herinnering geworden. Kans om nog één keer bewust die schoolsfeer met elkaar op te snuiven is er niet meer. De kans om met elkaar mooie herinneringen op te halen gelukkig wel. Wij nodigen namelijk alle oud-leerlingen die op deze school les kregen en alle oud-leerkrachten die op deze school les gegeven hebben, uit voor een reünie. Tijdens de reünie is er ruimschoots gelegenheid oud-leerkrachten, oud-klasgenoten, vrienden en bekenden te ontmoeten, foto’s te kijken, verhalen uit te wisselen en vriendschappen te vernieuwen.

Waar en Wanneer
Op zaterdag 1 november 2014 zal de reünie plaats vinden in: Scholengemeenschap Helinium, Fazantenlaan 1, 3222 AM te Hellevoetsluis. Het programma ziet er als volgt uit: 12.00 uur: Ontvangst oud-leerlingen - 13.00 uur: Officiële opening - 17.00 uur: De reünie is bijna ten einde en zal officieel gesloten worden.
Daarna is er nog anderhalf uur gelegenheid om voor het naar huis gaan nog een hapje met elkaar te eten en om afscheid van elkaar te nemen. 19.00 uur: De Reünie is echt voorbij, de deuren zijn gesloten!

Wat zijn de kosten?
Deelname aan de reünie kost € 12.50. Dit bedrag wordt besteed aan de organisatie van de reünie, koffie, thee, consumptiebonnen en versnaperingen gedurende de dag. Natuurlijk zal een herinnering aan de reünie niet ontbreken. Mocht u na de sluiting een hapje mee willen eten betaald u € 5.00 extra. Vergeet niet om dit aan te geven op de inschrijflijst.

Aanmelden
Op verschillende manieren kunt u zich aanmelden voor de reünie. Via de website www.stadsmuseumhellevoetsluis.nl. Hier kunt u alle informatie vinden over de reünie en kan het inschrijfformulier ingevuld worden. Aanmelden via het sturen van een e-mail naar: reuniewitteschool@outlook.com Mocht u geen internet hebben kan het natuurlijk ook schriftelijk. Stuur dan uw gegevens naar: Reüniecommissie Witte School, p/a Melkweg 125 3225 VD Hellevoetsluis. Via het tijdelijke nummer 0181-755250 is het - bij uitzondering - mogelijk om u telefonisch aan te melden. Zodra de bijdrage is overgemaakt en bijgeschreven is op rekeningnummer: NL95 RABO 0344 8089 98 van Stadsmuseum Hellevoetsluis, o.v.v. reünie witte school (en de naam waarop u op school bekend was), bent u officieel ingeschreven voor de reünie. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Witte School Hellevoetsluis. Daar hebben inmiddels meer dan 200 oud-leerlingen en oud-leerkrachten elkaar al gevonden. Ook zijn er veel foto’s te zien en reacties te lezen.

Sluitingsdatum
We willen heel graag vóór 1 oktober 2014 een reactie van u ontvangen zodat we een klein beetje weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Geef duidelijk uw voor-, en achternaam, (de naam waarop u op school bekend was) adres, woonplaats en e-mailadres op. En belangrijk, welke jaren u de school bezocht heeft en of u na vijf uur nog een hapje mee wilt eten. Maak met ons de reünie tot een succes! Inmiddels zijn er al veel mensen getraceerd waarvan de oudste oud-leerling 90 jaar is en zeker van plan is om te komen! Toch is onze lijst nog niet compleet. Mocht u daarom nog oud-leerlingen of oud-leerkrachten kennen? Informeer dan of zij op de hoogte zijn van de reünie en geef zo nodig de opties tot een aanmelding door. Kortom… zegt het voort! En wilt u in de voorbereiding en/of tijdens de reünie ons helpen om de reünie tot een succes te maken? Laat dit ons dan via het aangegeven e-mailadres even weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Ook sponsors zijn van harte welkom en de eerste die ons gaat helpen is bekend! We hebben rond de tafel gezeten met onze oud-leerling en eigenaar van Picobello Entertainment, Frans Neijs. Hij gaat ons intensief helpen met o.a. de aankleding van de ruimte, waar we natuurlijk enorm blij mee zijn!! Mocht u nog foto’s hebben uit uw schoolperiode en deze met ons willen delen? Graag, alles is welkom! U kunt deze sturen naar het e-mail- of postadres. (We kunnen ze ook voor u scannen). U zult ze zeker op de reünie weer terug zien. We gaan uit van een geweldige opkomst tijdens een fantastische dag en kijken er naar uit om u op zaterdag 1 november 2014 in Hellevoetsluis te mogen ontmoeten. Wij als reüniecommissie genieten nu in ieder geval al volop van de voorpret om deze reünie te organiseren!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant