vlammend begin
vlammend begin

Winnen met respect voor elkaar

Actueel 133 keer gelezen

Er heerst een uitgelaten stemming! Een vuurspuwer verwelkomt de 400 deelnemers aan de Jeugd Olympiade. Samen met rector Jorriena de Jongh en wethouder Evert Taal heet Jeffrey Emor van Push de kinderen uit groep 5 en 6 van de Hellevoetse basisscholen welkom. De dansklas van Helinium geeft een openingsshowtje weg... Op vrijdag 4 april vonden de voorronden plaats van het sportevenement plaats. Op de velden van voetbalvereniging Hellevoetsluis werden de atletiekonderdelen afgewerkt en op de velden van hockeyclub Voorne vonden de teamsporten, zoals korfbal, slagbal en handbal plaats.


Jeugd Olympiade
Basisschool leerlingen gingen de strijd met elkaar aan tijdens de eerste Jeugd Olympiade van Voorne-Putten. De vijf gemeenten op het eiland wil hiermee de jeugd aan het sporten krijgen en de samenwerking tussen de verenigingen en scholen bevorderen. Eén van de basisscholen mag zich volgend jaar de sportiefste school van Voorne-Putten noemen. De Hendrik Boogaard School (Rode Kruislaan) en de Regenboog zijn de twee beste scholen van Hellevoetsluis geworden en zij vertegenwoordigen de gemeente tijdens de finale in Spijkenisse die op 22 april 2014 zal plaatsvinden tijdens de nationale Sportweek.

Samenwerking
De organisatie van de voorronde is in handen van Sportteam PUSH en zij werken daarbij nauw samen met de examen- Sportklassen van het Helinium. De leerlingen met Sport als examenvak hebben zich in tijdens de Jeugd Olympiade ingezet om de dag in goede banen te leiden. “Een win-win situatie, want zonder de hulp van de sportklassen is het organiseren niet mogelijk”, aldus Jeffrey Emor. De gemeente Hellevoetsluis ondersteunt het project.

Helinium Sport en Push
Helinium heeft gemerkt dat veel scholieren plezier aan sport en dans beleven en heeft speciaal hiervoor de Sportklas ontwikkeld. Scholengemeenschap Helinium biedt die leerlingen graag de gelegenheid om zich op school naast de gewone lessen ook op sportgebied extra te ontwikkelen. Sportteam PUSH organiseert in opdracht van gemeente Hellevoetsluis samen met sportaanbieders, scholen, buurtorganisaties en vrijwilligers diverse sportstimuleringsprojecten op scholen.

Sponsoring
Kiwanis doneerde 10.000 euro ter ondersteuning van de organisatie van de Jeugd Olympiade Voorne-Putten. Kiwanis werft op een actieve en creatieve manier fondsen ter ondersteuning van de minder kansrijke kinderen in de regio Bernisse, Hellevoetsluis en Spijkenisse. De leden hechten veel waarde aan saamhorigheid en vriendschap en zetten zich voor de volle 100% belangeloos in om kinderen, op basis van deze vriendschap, wat extra levensvreugde te bezorgen. Internationaal wordt er – in samenwerking met Unicef – met het ‘Stop Tetanus’ project hard gewerkt aan het uitroeien van de verschrikkelijke ziekte tetanus.

van Tooren & van Balen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant