warmte en zachtheid, maar weerbaar...
warmte en zachtheid, maar weerbaar...

Koninklijke onderscheidingen voor scheidende raadsleden

Actueel 167 keer gelezen

Tijdens het afscheid van de niet gekozen of niet meer beschikbare raadsleden afgelopen woensdag werden een drietal scheidende raadsleden verrast met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Erik van Heijningen sprak de nieuw gedecoreerden op passende wijze toe.

Anneke Lagendijk
Zo stelde hij bij Anneke Lagendijk vast dat zij op dezelfde dag dat hij in de raad van Spijkenisse werd gekozen, zij in de Hellevoetse raad kwam: 29 april 1988. Van 1998 tot 2002 was zij wethouder in Hellevoetsluis Voordat het lintje werd opgespeld, kwalificeerde hij het scheidende raadslid als iemand met warmte en zachtheid, die toch altijd weerbaar was..

Leonie van Balen
Leonie van Balen bracht 12 jaar in de Hellevoetse gemeenteraad door. ‘Waar jij was, was altijd beweging’ stelde Erik van Heijningen vast ‘En was het niet door jou dan wel door de dingen die je deed’ Hij beschreef haar als een heel sterke vrouw die politiek bedreef vanuit een lokaal perspectief. Ook iemand die zich vastbeet als een terrier in zaken waar zij voor stond. Een vrouw met het hart op de tong in zaken als de komst van een moskee, tienermoeders en een ijsbaan voor Hellevoetsluis.

Henk van der Wiel
Twaalf jaar raadslidmaatschap ook voor Henk van der Wiel, het meest bereisde raadslid van allemaal: hij werkte 7 jaar in het buitenland in landen als Honduras en Chili, maar ook in Khartoum en Soedan. Burgemeester van Heijningen omschreef hem als lokaal/liberaal. Van der Wiel zocht altijd naar een wetenschappelijk fundament voor het trekken van een conclusie, waarvan in de fractie dankbaar gebruik werd gemaakt. Van de commissie ZWO was hij een uitstekend voorzitter zowel technisch als inhoudelijk. Overtuigd tegenstander van het conflict en altijd zoekend naar het compromis.
En zo nam de raad afscheid van een drietal markante leden, die elk hun voetafdrukken in de politieke geschiedenis van Hellevoetsluis hebben achtergelaten.
Leo Blok

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant