Afbeelding

Periodieke controles gasnet door Stedin in Hellevoetsluis

Actueel 207 keer gelezen

Om de kwaliteit van de gasnetten optimaal te houden, controleert Stedin tussen maart en oktober dit jaar in diverse gemeenten het gasnet. Dit is een periodieke en preventieve controle en zal ook in Hellevoetsluis plaatsvinden. Netbeheerder Stedin is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van duizenden kilometers elektriciteitskabel en gasleidingen in de provincies Zuid-Holland, Utrecht en de regio’s Noord-Oost Friesland, Weert, Amstelland en Kennemerland.

De Nederlandse netten behoren tot de veiligste netten ter wereld. In totaal beheert Stedin zo’n 24.000 kilometer gasleidingen die tenminste iedere vijf jaar preventief door de netbeheerder worden gecontroleerd. Daarnaast legt Stedin nieuwe infrastructuur aan en worden jaarlijks tientallen kilometers gasleiding vervangen.

Controle tot aan de voordeur
Gasnetcontroleurs lopen dit jaar tussen maart en oktober in verschillende gemeenten het gehele gasnetwerk af. Zowel op straat, maar ook tot aan de voordeur van woningen en bedrijven. De medewerkers zijn uitgerust met een met gps-navigatie en een sleepmat voorzien van een gasdetector. Ruikt u een gaslucht? Neem dan direct contact op met Stedin via het Nationaal Storingsnummer gas & elektriciteit: 0800-9009. Dit gratis telefoonnummer is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Over Stedin
Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant