Afbeelding

Verkoop vijf gemeentelijke eigendommen succesvol afgerond

Actueel 129 keer gelezen

De gemeente heeft begin juli 2013 vijf eigendommen via de makelaar in één pakket te koop aangeboden. Op 11 maart 2014 is het college akkoord gegaan met de gesloten koopovereenkomst waarbij een lokale ondernemer, de heer B. Waalboer, de eigendommen koopt van de gemeente.

Het betreft de panden:
- Kanaalweg Oostzijde 14, verhuurde tussenwoning - Moriaanseweg West 45 a, schuur in gebruik bij een vereniging - Oostzanddijk 10, tijdelijk in gebruik als winkel - PA de Genestetlaan, herontwikkeling voormalige scholen en Pieter Poststraat 20, verhuurde garagebox . De koper neemt alle objecten over in de staat waarin zij verkeren inclusief de bestaande overeenkomsten. Later volgt, op kosten en voor risico van de ontwikkelaar, herontwikkeling en inrichting van de verbeterlocatie aan de PA de Genestetlaan.

Herontwikkeling
Over deze herontwikkeling zijn al afspraken vastgelegd afgestemd op de gemeentelijke notitie ‘Visie op Verbeterlocaties in Hellevoetsluis’. Zo zal de koper nader uitwerken of aan de voormalige schoolwoningen weer een nieuwe maatschappelijke functie kan worden toegekend. Voor de nieuwbouw zal eerst nog het bestemmingsplan aangepast moeten worden. Omdat het rijksbeleid gericht is op zoveel mogelijk zorg buiten de muren van de verzorgingshuizen te houden zal de vraag naar woningen met alle voorzieningen op de begane grond stijgen. Vandaar dat op deze verbeterlocatie negen woningen gebouwd worden die levensloopbestendig zijn.

Meer panden te koop
In juli 2013 heeft de gemeenteraad het beleidskader Gemeentelijke Vastgoedportefeuille vastgesteld. De gemeente zal gefaseerd nog meer eigendommen verkopen waarvan het niet logisch is dat de gemeente hier eigenaar van blijft. Het gaat hierbij om gebouwen die geen strategische ligging hebben of die geen maatschappelijke functie (meer) vervullen. In overleg met de andere afdelingen wordt de volgende fase bepaald, waarna de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, team Ontwikkeling, het afstoten van het vastgoed verder uit zal gaan voeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant