Afbeelding

Voorne Putten Journaal

Actueel 139 keer gelezen

Vrijdagavond en zaterdag werd bij sportcentrum M.Point gesport voor het goede doel. Onder de naam 2Gether, zetten velen zich in om geld in te zamelen voor onderzoek en bestrijding van kanker en de spierziekte ALS.

In de voorbereiding naar dit evenement, verloren de deelnemers van team Bert’s Bikkels uit Spijkenisse en het Roparun team Dylan Group Runners uit Oud-Beijerland, twee medesporters aan juist deze ziektes. De Dylan Group Runners verloren in februari teamlid Alex Gadet. Bert’s Bikkels zamelden afgelopen najaar nog geld in tijdens een aqua-aerobic evenement in het Spijkenisser zwembad. Toen nog met de onlangs aan ALS overleden Bert Buijs. Nicole Buijs, Bert’s weduwe, vertelt enthousiast over 2Gether. ‘Geweldig dat zoveel mensen zich hiervoor willen inzetten. Bij de spinning marathon vrijdagavond, deden in totaal 200 mensen mee, die met elkaar 4500 euro bij elkaar ‘gespind’ hebben.’

Daverend succes
Zaterdag waren er diverse clinics waaronder yoga, buikdansen, boksen en body-jam. Ook was er een demonstratie met politiehonden en een paddeltoernooi, ‘een soort tennis in een kooi’, volgens Nicole. Op het buitenterrein stonden kramen met onder andere sportkleding, een schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, een heuse barbier en nog heel veel meer. Bij de kraam met erwtensoep en Glühwein was het, waarschijnlijk vanwege het prachtige weer, opvallend rustig. Op de afterparty werden ’s avonds door spelers van Feyenoord, Sparta en Excelsior gesigneerde voetbalshirts bij opbod verkocht. 2Gether werd een daverend succes, aan het einde van de dag was de totaalopbrengst € 10.150,-- !

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant