Afbeelding

Ontwikkeling bedrijventerrein Kickersbloem 3

Actueel 227 keer gelezen

Er is een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van het bedrijventerrein Kickersbloem 3 in Hellevoetsluis. Het college van B&W heeft op 11 maart ingestemd met het definitieve stedenbouwkundig plan. In het stedenbouwkundig plan is vastgelegd hoe het ontwerp van het toekomstige bedrijventerrein er uitziet. Ook stemde het college in met het ontwerp beeldkwaliteit plan en de energie- en duurzaamheidsvisie die horen bij het plan.

Het ontwerp beeldkwaliteit plan sluit nauw aan bij het definitieve stedenbouwkundig plan en beschrijft de ruimtelijke kwaliteit van het gebied, in woord en beeld. Dit is bedoeld om aan de voorkant van het proces meer te kunnen sturen op de kwaliteit van de bebouwing en omgeving. Uiteindelijk zal het beeldkwaliteit plan bij vergunningaanvragen het toetsingskader vormen voor de commissie ruimtelijke kwaliteit.

Interactief proces
In het tweede kwartaal van vorig jaar is het ontwerp stedenbouwkundig plan ter inzage gelegd, evenals het concept beeldkwaliteit plan, waarop inspraak is verleend. Ook de raadscommissie WWR heeft hierover gesproken. Vervolgens hebben de gemeente en Kickersvoet in de afgelopen maanden tijdens een interactief proces samen met omwonenden opnieuw gekeken naar het plan, onder andere naar de landschappelijke inpassing, de aanleg van de oostelijke randweg en de fasering van het project. Tijdens het interactieve proces zijn ideeën en verwachtingen met elkaar gedeeld, wat uiteindelijk samen met de inspraakreacties en de resultaten uit de bespreking in de commissie WWR heeft geleid tot aanpassingen in het oorspronkelijke plan.

Bredere groenstroken
Een voorbeeld van een wijziging is dat er naar de wens van omwonenden bredere groenstroken met meer beplanting langs de buitenzijde van het bedrijventerrein komen, met name aan de kant van de Ravenseweg, Watermanseweg en deels langs de kreek. Ook was het oorspronkelijk de bedoeling dat de bedrijven op deze plekken met de voorzijde naar de randen zouden staan, dat is nu omgedraaid.

Vervolgproces
Momenteel wordt gewerkt aan het ontwerp bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Kickersbloem 3. Naar verwachting zal dit in het tweede kwartaal ter inzage komen te liggen. Hierop wordt ook inspraak verleend. Het uitgangspunt is om op datzelfde moment inspraak te verlenen op het ontwerp beeldkwaliteit plan.

Achtergrond
De gemeente ontwikkelt het bedrijventerrein Kickersbloem 3 samen met het bedrijf Kickersvoet. Het terrein komt te liggen ten noordoosten van het bestaande bedrijventerrein Kickersbloem 1 en 2, langs de Ravenseweg richting Oudenhoorn. De totale oppervlakte van het terrein zal uiteindelijk 93 hectare beslaan, waarvan 65,7 hectare netto uitgeefbare grond. De gemeente en Kickersvoet zien de ontwikkeling van dit bedrijventerrein als een belangrijke economische ontwikkeling. Het bedrijventerrein zal nieuwe bedrijven naar Hellevoetsluis trekken en werkgelegenheid creëren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant