Afbeelding

Hellevoetse Waarnemingen 5

Actueel 100 keer gelezen

"Heeft u opeens ook zo'n goede zin door dat mooie weer in het afgelopen weekend (8/9 maart)? Dat noemen ze nu lentekriebels. Alsof de wereld er in één keer mooier uitziet. Dat is natuurlijk niet waar. Tja, er is meer licht, het is warmer, de bloemen en planten geuren en je kunt buiten staan zonder weg te waaien of te regenen. Maar de wereldbol is nog steeds rond en de breedte- en lengtegraad van deze vestingstad is niet veranderd.

Het laat wel zien dat onze stemming (ik bedoel humeur, niets met 19 maart a.s. te maken) sterk beïnvloedbaar is. Winkels proberen daar ook op in te spelen met muziekjes, geuren (wat ruikt die braadworst toch lekker...!) of kleuren. Stel je toch voor dat we als bestuur van de stad het volk gunstig zouden kunnen stemmen door af en toe aan de knop van de weersomstandigheden te draaien...
Maar die knop zou misschien na enkele jaren (vooral mooi weer natuurlijk) lam zijn, uitgewerkt zijn. Want altijd mooi weer gaat vervelen. Tenminste dat vind ik, want ik vind de wisseling der seizoenen in vergelijking met de warme streken in het buitenland een groot voorrecht. We moeten het er dus mee doen. Ach, zo aan het begin van de lente willen we dat wel aannemen toch. De tijd voor allerlei leuke buitenactiviteiten in Hellevoetsluis breekt aan. Het seizoen wordt binnenkort weer geopend. En op 29 maart a.s. komt Commissaris van de Koning Jaap Smit naar de vesting om de prachtige tentoonstelling Koninklijk Rood te openen. Koningsdag komt er ook weer aan. En van lieverlee zijn de Vestingdagen ook weer in zicht. We komen dus weer op stoom. Gelukkig zijn er vele mensen, ook vele vrijwilligers, die met een glimlach en een goed humeur werken aan de voorbereiding van dergelijke activiteiten. Ieders bijdrage is belangrijk, of het nu vanuit het bedrijfsleven, de horeca, de organisaties, de burgerij of de gemeente is. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Ik heb vandaag plezier, maar kan al genieten van al die mooie vooruitzichten. U ook?"
Erik van Heijningen,
waarnemend burgemeester

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant