Afbeelding

Gemeente en Maasdelta ondertekenen overeenkomst Dijkweg

Actueel 101 keer gelezen

Afgelopen maandag is de overeenkomst getekend tussen gemeente Hellevoetsluis en Maasdelta Groep voor de realisering van de nieuwbouw op de locatie Dijkweg 7 in Hellevoetsluis. De overeenkomst is getekend door wethouder Peter Hofman (Stedelijke Ontwikkeling) en René de Groot, bestuurder van Maasdelta Groep. Vorig jaar is reeds een informatieavond gehouden over de te realiseren nieuwbouw. In het kader van de te doorlopen procedure voor het afgeven van de omgevingsvergunning worden de omwonenden op korte termijn geïnformeerd over van het verdere verloop daarvan. De huidige bebouwing op het perceel

De huidige bebouwing op het perceel Dijkweg 7 wordt gesloopt. De nieuwbouw bestaat uit twee zorgboerderijen. In de eerste boerderij wordt Herbergier gevestigd. Hierin krijgen psycho-geriatrische patiënten (dementie) onderdak. In de andere zorgboerderij wordt een Thomashuis gevestigd. Hierin worden mensen gehuisvest met een licht verstandelijke beperking. Wethouder Peter Hofman: “Het is goed voor Hellevoetsluis dat er goede zorgvoorzieningen dichtbij huis zijn. Deze twee zorgboerderijen zijn daar een mooi voorbeeld van.” De huurovereenkomst met de exploitant De Drie Notenboomen is in december 2013 getekend.

De Herbergier
Het gebouw van de Herbergier bestaat uit twee gedeelten. In het voorhuis woont het ondernemersechtpaar woont. In de ‘schuur’ zijn zeven appartementen op de begane grond en negen appartementen op de verdieping gesitueerd. Elk appartement heeft een eigen badkamer. In de ‘schuur’ is tevens de gemeenschappelijke woonkamer met een grote keuken en bergruimte. Het voorhuis en de ‘schuur’ zijn met elkaar verbonden.

Thomashuis
Het gebouw bestaat uit twee gedeelten. In het voorhuis woont het ondernemersechtpaar en in de ‘schuur’ zijn vijf cliëntenkamers op de begane grond en vijf kamers op de verdieping gesitueerd. In de ‘schuur’ bevindt zich de gemeenschappelijke woonkamer met een grote keuken en een bergruimte. Het voorhuis en de ‘schuur’ zijn met elkaar verbonden. Naar verwachting start de bouw eind derde kwartaal 2014. De plannen zijn ontworpen door Ziggurat Architectural Design & More uit Heenvliet.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant