Burgemeester Erik van Heijningen heet de heer P. Mertens, eerste klant op afspraak,  welkom.
Burgemeester Erik van Heijningen heet de heer P. Mertens, eerste klant op afspraak, welkom.

Burgerzaken ontvangt eerste klant op afspraak

Actueel 119 keer gelezen

Per 24 februari kunnen inwoners via de website van de gemeente een afspraak maken bij Burgerzaken. Maandag om 12.00 uur verwelkomde burgemeester Erik van Heijningen de eerste klant die op afspraak naar Burgerzaken kwam. De burgemeester: “Ik ben blij dat we deze dienst kunnen aanbieden. Op deze manier kunnen we inwoners op een tijdstip dat het hun uitkomt snel en efficiënt helpen. Uiteraard wel met de persoonlijke aandacht die men van ons gewend is. Dit past in een tijd waarin steeds meer zaken digitaal geregeld kunnen worden.”

De eerste klant, de heer P. Mertens, kwam een paspoort verlengen voor een binnenkort te maken zakenreis. Hij was er door zijn vrouw op gewezen dat dit vanaf nu ook via internet kan. De heer Mertens was aangenaam verrast: “Ik had het idee dat dit altijd al zo liep, een professioneel systeem”.

Regel het digitaal
Een afspraak maken gaat snel en gemakkelijk via de website van de gemeente. Op www.hellevoetsluis.nl/afspraak kiest men een product of dienst uit de lijst. Aan de hand van een paar vragen wordt bepaald hoeveel tijd er voor de afspraak nodig is en wat mee moet worden genomen. Met een afspraak worden inwoners meteen geholpen op een tijdstip dat het hen schikt en door de juiste medewerker, in de middagen (ma t/m do) en op donderdagavond. Soms zal bij het maken van een afspraak blijken dat langskomen op het gemeentehuis helemaal niet nodig is. Het is aan de inwoner om op dat moment de keuze te maken voor toch een afspraak, of om het volledig online af te handelen. Wie niet beschikt over internet beschikt, kan telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 0181.

Openingstijden Burgerzaken
Burgerzaken Hellevoetsluis is zonder afspraak geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.
Op afspraak bent u welkom op maandag t/m woensdag van 12.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 12.00 tot 19.30 uur. Vrijdagmiddag is Burgerzaken gesloten.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant