het tracé met verduidelijking
het tracé met verduidelijking

Nelson Mandelalaan 5 maart officieel van start

Actueel 181 keer gelezen

Op woensdag 5 maart wordt officieel een aanvang gemaakt met de aanleg van de verlenging van de Nelson Mandelalaan, eerder al bekend als de Noordelijke Randweg. Die officiële handeling zal worden verricht door wethouder Peter Hofman. De nieuwe weg zal in belangrijke mate de Rijksstraatweg bij Nieuwenhoorn ontlasten en zal naar de mening van de wethouder ook een gunstig effect hebben op het afnemen van de verkeersdrukte op de Kanaalweg West en de Amnesty Internationallaan.


Randweg
Het tracé van de Nelson Mandelalaan begint bij de ovonde van de Nieuweweg en slingert dan via de rotonde met de Moeder Theresalaan tussen Nieuwenhoorn en Bonsen Hoek. Daarna kruist de weg de Dorpsweg en de Dag Hammarsjköldlaan om uiteindelijk bij de Rijksstraatweg ter hoogte van ’t Zwaantje uit te komen. In de laatste twee gevallen is een rotonde voorzien. Het tracé is voorzien van naastliggende fietspaden en ook is de aanplant van nieuw groen gepland, om de weg landschappelijk in te passen. Helemaal aan het begin bij de ovonde zal binnenkort worden begonnen met de aanleg van een nieuwe verkooppunt voor benzine, diesel en lpg.

Voor de aanleg van deze nieuwe weg was o.m. de verplaatsing van het volkstuincomplex aan de Dijkweg noodzakelijk. Deze vereniging heeft inmiddels een nieuwe complex, grenzend aan de Dorpsweg. Binnen de Hellevoetsluis gemeenteraad was het vooral de VVD die zich hard heeft gemaakt voor de aanleg van deze randweg, met naast de doorstroming vooral de bezwaren tegen de gevaarlijke verkeerssituatie bij de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn op moet lossen.
Leo Blok

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant