Afbeelding

Jaarverslag Buurtbemiddeling/Buurtpreventie positief ontvangen

Actueel 224 keer gelezen

De jaarverslagen Buurtbemiddeling en Buurtpreventie 2013 zijn aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis. Beide projecten, waarbij nauw wordt samengewerkt tussen gemeente, Maasdelta en politie, laten positieve resultaten zien. Stichting Welzijn Schiedam (SWS) in is 2009 in opdracht van de gemeente gestart met het opzetten en uitvoeren van de projecten Buurtbemiddeling en Buurtpreventie in de wijken De Kooistee en De Struyten.

Inmiddels is Buurtbemiddeling beschikbaar voor heel Hellevoetsluis en is Buurtpreventie onlangs uitgebreid met de wijk Hellevoet. Bij Buurtbemiddeling is de vraag naar de dienstverlening binnen het bemiddelingsproject, coachen bij conflicten, toegenomen. In een aantal gevallen is de melder zelf in gesprek gegaan met de buren zonder bemiddelaars, maar is wel gevraagd naar ondersteuning hoe om te gaan met de situatie.
In 2013 zijn in totaal 70 bemiddelingsverzoeken in behandeling genomen, waarvan er 66 naar tevredenheid van alle partijen zijn opgelost. Het Buurtpreventieteam, dat zich richt op het vergroten van de van veiligheid en leefbaarheid in de wijk, heeft afgelopen jaar wekelijks rondes gelopen in de wijken De Struyten en De Kooistee. Naast deze doordeweekse rondes, loopt en fietst het preventie team een aantal keren per maand op een zaterdagnacht. In 2013 is het Buurtpreventieteam uitgebreid met de wijk Hellevoet. Daarnaast heeft het jaar 2013 in het teken gestaan van inbraakpreventie, door bijvoorbeeld buurtbewoners te wijzen op openstaande ramen of elektronische apparatuur die in het zicht ligt. Meer informatie over buurtbemiddeling en buurtpreventie kunt u lezen via www.buurtpreventiehellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant