kasten vol leesplezier
kasten vol leesplezier

Open huis in ‘De Schakel’ achter de kerk in Nieuwenhoorn

Actueel 611 keer gelezen

Jarenlang werden de boeken die ingezameld en niet verkocht waren na afloop van de jaarlijkse Bazar van de Kerk in Nieuwenhoorn weer ingepakt in dozen en netjes opgeborgen. Een jaar later kwamen dan de dozen weer tevoorschijn. Omdat de Bazar commissie sinds vorig jaar beschikt over mooie boekenkasten is dat gesjouw nu niet meer nodig. In het gebouw ‘De Schakel’ dat achter de kerk van Nieuwenhoorn te vinden is hebben ze een mooie bestemming gekregen.

Collectie
Goedgevulde boeken kasten is het eerste wat je ziet als je ‘De Schakel’ binnen loopt. Alles keurig gerangschikt op genre. Er is vast en zeker voor iedereen wel een keuze te maken uit de grote collectie tweede hands (streek)Romans - Thrillers- creaboeken - kinderboeken - literatuur…. Eigenlijk teveel om op te noemen. En het mooie is dat er regelmatig aangevuld en vernieuwd wordt en er ook veel recent uitgegeven boeken tussen zitten van bekende schrijvers. En zit er deze keer niets voor uw gading bij? Een volgende keer loopt u misschien wel met arm vol boeken weer naar buiten. Niet alleen boeken worden er voor een klein prijsje verkocht. Ook is er een speciale hoek ingericht met verschillende dvd’s en cd’s. Voor volwassenen maar ook voor kinderen is er keuze genoeg. Mocht u van puzzelen houden en dan bedoelen we de legpuzzels, u kunt er ook verschillende 1000 stukjes puzzels vinden.

22 februari open huis
Omdat de boeken nu overzichtelijk in de boekenkasten staan is besloten niet te wachten tot de volgende Bazar in november om deze te gaan verkopen. Vanaf februari is ‘De schakel ’elke laatste zaterdag van de maand tussen 10.00 uur en 12.00 uur open – met uitzondering van de maanden juli en december- .U kunt dan onder het genot van een kopje koffie of thee met natuurlijk iets lekkers er bij op uw gemak een boek, cd, dvd of (1000 stukjes) puzzel uitzoeken of gewoon langskomen voor een praatje. En mocht u er behoefte aan hebben, er zal altijd iemand van de Kerk aanwezig zijn om u te woord te staan. U kunt op deze zaterdagen ook uw (overtollige) spullen inleveren voor de bazaar in november. De opbrengst van de boekverkoop en de opbrengst van de bazaar gaat naar een goed doel zowel binnen als buiten de Kerkelijke gemeente. Mocht u niet in staat zijn op zaterdag langs te komen? Ook op de eerste woensdagmiddag van de maand tussen 14.00 uur en 15.30 uur bent u van harte welkom. Dus als u van lezen houdt en het heerlijk vindt om gewoon een boek vast te kunnen houden kom dan zaterdag 22 februari eens een kijkje nemen in’ De Schakel’ in Nieuwenhoorn.
Jansen & van Balen

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant