Afbeelding

Wethouder Hofman plaatst ondergrondse container

Actueel 129 keer gelezen

Op donderdag 13 februari plaatste Peter Hofman (wethouder Beheer Openbare Ruimte) een ondergrondse container aan de Dag Hammarskjöldlaan. De geplaatste container is een van de 24 containers die worden geplaatst op 8 locaties in de stad. De ondergrondse containers vervangen de bovengrondse containers die een ontsierende uitstraling gaven aan het stadsbeeld.

Wethouder Hofman: “De bovengrondse containers zijn veel inwoners al jaren een doorn in het oog. Door het plaatsen van ondergrondse containers verbeteren we de beeldkwaliteit in Hellevoetsluis, dit ziet er veel prettiger uit. Daarnaast vindt de afvalinzameling efficiënter plaats dan met bovengrondse containers. De nieuwe ondergrondse containers zijn groter waardoor ze minder snel geleegd hoeven te worden. Doordat er nu minder gereden hoeft te worden, brengt dit een aanzienlijke kostenverlaging met zich mee èn dat is weer beter voor het milieu. De nieuwe containers geven ook een belangrijke bijdrage aan het scheiden van afval. Doordat het gebruikersgemak is verbeterd, is het scheiden van afval wel gemakkelijk geworden.”

Plaatsen ondergrondse containers
Van woensdag 12 februari tot en met vrijdag 21 februari worden in onze gemeente de laatste bovengrondse wijkcontainers voor glas, papier, plastic en textiel vervangen worden door ondergrondse containers. Er worden 24 containers geplaatst op 8 locaties in Hellevoetsluis. Het gaat om locaties aan de Smitsweg, de Dag Hammarskjoldlaan, de Sportlaan, de Isaac da Costastraat, de Uniceflaan, de Martin Luther Kinglaan, de Dierenriem/Apollo en de Jan Blankenstraat. Tijdens het ingraven van de ondergrondse containers kunnen inwoners gewoon gebruik blijven maken van de bovengrondse containers. Deze containers blijven tot dat de ondergrondse containers in gebruik zijn genomen, beschikbaar.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant