Kunstenaarstrio exposeert in Gemeentehuis Hellevoetsluis.

Actueel 221 keer gelezen

In de entreehal van het Gemeentehuis Hellevoetsluis is van 17 februari t/m 27 maart 2014 een expositie te zien van schilderijen van Sija Vermaat, Theo Heydenrijk en Patrick Verbeek. Dit kunstenaarsduo (Theo en Sija) begeleidt op het Akcent van Careyn in Brielle een groep cliënten -met een niet aangeboren handicap- met schilderen. Eén van die cliënten is Patrick Verbeek.


Patrick Verbeek
Sija schildert met Patrick en is als het ware zijn handen. Patrick weet precies wat hij wil schilderen maar kan het niet door zijn handicap. Sija voert zijn instructies uit. Het werk van Patrick is vaak bizar en bijna altijd gebaseerd op verhalen, mythologie, sprookjes of boeken. Op deze expositie toont Patrick een aantal schilderijen met een Egyptisch karakter.

Sija Vermaat
Sija schildert vaak intuïtief, meestal abstract, soms figuratief maar nooit realistisch met gebruikmaking van gemengde technieken. Sija exposeert op deze expositie veel schilderijen met boomachtige afbeeldingen.

Theo Heydenrijk
Theo daarentegen schildert realistisch, vaak landschappen, stadsgezichten en portretten. Zo nu en dan is er een uitstapje naar geabstraheerd werk. Op deze expositie hangen nu landschappen van onder andere het Groningse en Engelse platteland. Sija, Theo en Patrick zijn lid van Kunstkring Voorne. Het Gemeentehuis Hellevoetsluis is open op maandag t/m vrijdag van 8-17 uur, Oostzanddijk 26. Meer info: sijavermaat@upcmail.nl of theo47@upcmail.nl Websites: www.kunstenaarsduo.nl en www.kunstkringvoorne.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant