Afbeelding

Rochelle en Dina winnen voorleeswedstrijd Hellevoetsluis

Actueel 184 keer gelezen

Voorgelezen worden, wie houdt daar nou niet van! Acht kandidaten streden zaterdag 8 februari om de titel ‘Voorleeskampioen van Hellevoetsluis’. Op hun eigen school wonnen zij eerder al de schoolronde van de voorleeswedstrijd. Rochelle Bongaard (OBS de Tweemaster) die volgens de jury de emoties duidelijk overbracht en Dina Bojaddiani(OBS de Kring) met een op rijm gepresenteerde intro en haar duidelijke en zelfverzekerde optreden, mogen als afgevaardigden van Hellevoetsluis op 26 maart naar de volgende ronde in Spijkenisse.


De volgende ronde
De voorronde van de 21ste Nationale Voorleeswedstrijd vond plaats op zaterdagochtend 8 februari bij de bibliotheek op het Woordbouwerplein. De voorleeskampioenen uit groepen zeven en acht van de basisscholen uit Hellevoetsluis lazen een fragment uit hun favoriete kinderboek voor aan een jury, waarbij ze worden bijgestaan door hun supporters. Tijdens de voorronde streden de kampioenen om een plek in één van de zeven kwartfinales in maart. De winnaressen Rochelle Bongaards en Dina Bojaddiani uit Hellevoetsluis mogen naar de kwartfinale die plaats vindt op woensdag 26 maart in Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse. Wij wensen hen heel veel succes! De winnaar in Spijkenisse mag daarna door naar de provinciale finale. De landelijke finale volgt op woensdag 21 mei in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Voorbereiding
Elke school heeft zijn eigen voorbereiding. De voorbereidingen op de scholen vinden al in oktober plaats. Juf Anoeska, lerares op het Schrijverke, vertelt: “Tijdens de Kinderboekenweek houden wij de wedstrijd op school. Kinderen lezen voor in de klas en de winnaars uit groep 7 en 8 mogen voor publiek (groep 5 t/m 8) voorlezen. Een jury kiest dan de voorleeskampioen van de school.” Juf Diana vertelt over de methode bij de Houthoeffe: “ Na de herfstvakantie lezen alle kinderen in groepjes van 4 met de vele vrijwillige moeders 5 keer een half uur. Hier worden de kinderen gecoacht en geholpen met het uitkiezen van hun stukje. Zelfs dyslectische kinderen doen mee en krijgen net zo goed een groot applaus. Eind november organiseren we op school de voorleeswedstrijd op het podium. De schoolwinnaar mag vervolgens in verschillende klassen voorlezen om aan publiek te wennen. Dit jaar was het erg leuk dat we een uitwisseling met de Tweemaster hadden. (De Houthoeffe maakt gebruik van 2 lokalen bij de Tweemaster.) We feliciteren beide winnaressen van vandaag, maar leuk dat één van de winnaressen, Rochelle Bongaards bij ons in klas heeft mogen voorlezen.”
Van Tooren & van Balen

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant