Afbeelding

FC Vlotbrug en Rijnmond HS bieden veel strijd geen treffers

Actueel 197 keer gelezen

Dat een wedstrijd zonder doelpunten niet saai hoeft te zijn bewezen FC Vlotbrug en Rijnmond Hoogvliet Sport: 0-0. Beide teams hebben het publiek kostelijk vermaakt ondanks dat zij niet tot scoren zijn gekomen. Het duel tegen de nummer twee uit de derde klasse D leverde de club uit Hellevoetsluis-Oost één puntje op, waardoor er nog flink gebuffeld zal moeten worden om het derdeklasserschap veilig te stellen.

‘Het was een geweldige wedstrijd met veel passie, strijd en waarin de scheidsrechter ogen tekort kwam om vanwege het hoge tempo alles te kunnen volgen, maar het desalniettemin heel druk heeft gehad,’ verklaarde Bert van der Lijn na de slijtageslag op De Kooistee. De kansen in het duel waren op één hand te tellen. Sonny Booth kreeg op een teruglegger van Siméon Seghers nog de beste kans, maar diens enorme uithaal werd door de Hoogvlietse doelwachter Arjan Jongerius op formidabele wijze uit de kruising gehaald. De FC, dat het moest stellen zonder de geschorste Quint van Remmerden, was met goed voetbal de bovenliggende partij, maar nogmaals, echt kansen leverde dat niet op. ‘We speelden drie klassen beter dan tegen Rockanje, maar het goede voetbal leverde net niet de beslissende eindpass op.’ De thuisclub kreeg in het tweede deel met de wind schuin op de kop wat meer tegenstand van de Rijnmonders, die harde duels zeker niet schuwden en op het randje speelden. Daniël Deurloo kreeg nog een goede kans op de openingstreffer, maar kreeg de voet niet goed tegen de bal om zijn ploeg in juichstemming te brengen. FC Vlotbrug kwam één keer heel goed weg, maar de wederom excellerende doelman Marco Krommenhoek kreeg bij een Rijnmond-poging de hulp van de lat. Rijnmonder Richard den Besten kreeg vijf minuten voor tijd de rode kaart nadat hij Evan Gomes Soares onderuit had geschopt. Bij FC Vlotbrug pakte Bram Scheringa, die tien minuten voor tijd ook nog tegen een knieblessure opliep, zoals gebruikelijk weer zijn gele kaartje mee, wat hem komende zaterdag komt te staan op een schorsing. ‘De ploeg heeft met veel passie en strijd gespeeld een punt binnen gesleept,’ aldus complimenteerde Bert van der Lijn zijn manschappen. FC Vlotbrug staat met plaats elf nog net boven de gevaarlijke degradatiecompetitieplaats. FC Vlotbrug gaat aanstaande zaterdag op bezoek in Klaaswaal voor de ontmoeting tegen SSS. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
FC Vlotbrug: Marco Krommenhoek; Bart Bergwerf, Léon van Straten (Leander Kotvis), Bram Scheringe (80. Mike Augustijn), Mitchell de Zeeuw; Daniel Deurloo, Mark van Meurs, Siméon Seghers, Evan Gomes Soares; Shenomar Pers, Sonny Booth.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant