Afbeelding

Dorpshuis en school gaan samen in multifunctioneel gebouw

Actueel 211 keer gelezen

Het college van B&W van Bernisse ingestemd met de verbouwing van het dorpshuis De Meent in Oudenhoorn tot multifunctioneel gebouw. De gemeente is in gesprek met de school De Hoorn, Woonstichting De Zes Kernen en de exploitant van het dorpshuis om de school en het dorpshuis samen te voegen tot één multifunctioneel gebouw.

Behoud onderwijs- en dorpshuisfunctie
In het plan wordt het huidige schoolgebouw door Woonstichting De Zes Kernen verbouwd tot appartementencomplex. Doel van de verbouwing van het Dorpshuis de Meent, is het realiseren van een multifunctioneel gebouw dat beter te exploiteren is. Zo kunnen de onderwijs- en dorpshuisfunctie behouden blijven voor een kleine kern zoals Oudenhoorn.

Verbouwing
De verbouwingswerkzaamheden in de Meent zullen begin februari starten. Een deel van het dorpshuis wordt verbouwd om de school te realiseren. De foyer en de gymzaal blijven bestaan en zijn bestemd voor sport- en dorpshuisactiviteiten. Het multifunctioneel gebouw zal voor het begin van het nieuwe schooljaar 2014/2015 klaar zijn, zodat de kinderen in het nieuwe gebouw aan hun schooljaar kunnen beginnen.

Activiteiten tijdens de verbouwing
De activiteiten in het dorpshuis kunnen gewoon doorgang vinden tijdens de verbouwing. De sportzaal, de kleedruimtes en de foyer blijven zoveel mogelijk beschikbaar. De vergaderruimtes in het huidige dorpshuis zijn tijdens de verbouwing niet meer beschikbaar.

Uitvoeringsplan Accommodaties
De verbouwing van het dorpshuis tot multifunctioneel gebouw is onderdeel van het Uitvoeringsplan Accommodaties dat de gemeenteraad van Bernisse op 16 juli 2013 heeft vastgesteld. In het plan wordt het huidige schoolgebouw door Woonstichting De Zes Kernen verbouwd tot appartementencomplex.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant