Afbeelding

Forse daling criminaliteitscijfers in Hellevoetsluis

Actueel 100 keer gelezen

De criminaliteitscijfers van Hellevoetsluis over het jaar 2013 laten een forse daling zien ten opzichte van het jaar daarvoor. De totaalcijfers zijn in 2013 met ruim 13 procent gedaald. Een positieve ontwikkeling, die ook terug te zien is in de regionale cijfers. Met uitzondering van de woninginbraken is in Hellevoetsluis in alle categorieën een daling gerealiseerd.

Voor de gemeente Hellevoetsluis is veiligheid een topprioriteit. Daarvoor werken we structureel nauw samen met veiligheidspartners, zoals de politie, veiligheidsregio, maar ook jeugdzorg en andere instanties. In de afgelopen jaren zijn diverse maatregelen genomen om de veiligheid in Hellevoetsluis te vergroten. Voorbeelden daarvan zijn het keurmerk veilig ondernemen, de preventieve aanpak van woninginbraken en de aanpak van overvallen en straatroof. Maar bijvoorbeeld ook de openingstijden van de horeca, het inzetten van cameratoezicht en de Beke-aanpak (hangjeugd).
Burgemeester Erik van Heijningen: “De daling van de criminaliteitscijfers is een positieve ontwikkeling. We moeten niet te vroeg juichen, maar het lijkt erop dat de aanpak en de nauwe samenwerking tussen de diverse veiligheidspartners zijn vruchten afwerpt. In 2014 gaan we daar mee verder. Met name preventie van woninginbraak is een belangrijk speerpunt voor dit jaar. Zo is in januari in de Glaciswijk het project ‘veilig wonen’ opgestart. In dat project komt zowel brandveiligheid als het voorkomen van woninginbraken aan bod. Als dat succesvol verloopt, willen we ook aan de slag met andere wijken.”

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant