Kelvin van der Giessen ware plaag voor Hellevoetsluis

Actueel 159 keer gelezen

Hellevoetsluis is er niet in geslaagd om van de laatste plaats in de tweede klasse D af te komen. De ploeg van Edwin de Koning ging met 3-1 onderuit bij NSVV, dat slechts twee punten meer had en twee plaatsen hoger stond. Na het trainingskamp in Noord-Brabant zat de sfeer er juist goed in bij de Hellevoeters. Hellevoetsluis was voor rust de betere ploeg, maar Onur Furuncu zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Melvin Kruythof. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten.

Kelvin van der Giesen, die zich in het verloop van de wedstrijd met drie treffers zou ontpoppen als een ware plaaggeest voor de Hellevoeters, schoot naast. Na tien minuten spelen was het Kjetil Mol die als aangever fungeerde voor de scorende Kelvin van der Giesen: 1-0. Hellevoetsluis leek even van de kaart, maar werd in het zadel geholpen door een handsbal van Thierry Bekker, waarop Wouter Besters de strafschop raak schoot: 1-1. Na de thee nam het elftal van Wim van der Steene door een omzetting het initiatief en dat leverde na zes minuten de 2-1 op van goalgetter Kelvin van der Giesen. Hellevoetsluis probeerde de wedstrijd te kantelen, maar Victor Hartog en Stony van den Berg verzaakten de gelijkmaker binnen te trappen. Zes minuten voor het einde maakte Kelvin van der Giesen een einde aan de wedstrijd: 3-1. Na afloop van het duel was trainer Edwin de Koning, die ook volgend seizoen nog de scepter zwaait in Hellevoetsluis, realistisch. ‘We hebben terecht verloren. Voor rust waren we vooral na de gelijkmaker beter. Dan komen we alleen voor de keeper en scoren we niet. Dat is ook ons grote probleem. Voor rust hadden zij drie keer een kans en scoren ze één keer. Na rust hadden ze twee kansen en ook twee treffers. We gaven de kansen te gemakkelijk weg. We waren minder dan de laatste weken. Ik heb in de rust gevraagd of ze begrepen dat ze degradatievoetbal speelden. Dat snapten ze. NSVV was niet best vandaag, maar wij waren nog minder. Dat moeten we onszelf verwijten. We hebben het gewoon erg slecht gedaan tegen NSVV.’ Zaterdag is Hellevoetsluis om 14.30 uur gastheer van Rozenburg. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Hellevoetsluis: Deshney Hoornweg; Bram van Aken, Vincent Mast, Jefta Scholten, Ricahard de Lange (71 Serkan Yavuzyigitoglu);Victor Hartog, Joey Salij (76 Stoney van de Berg), Oner Sang a Jong; Wouter Besters, Frank an Gelderen en Onur Furuncu.