Afbeelding

Masterclass vestingbouw 18 januari aanstaande

Actueel 107 keer gelezen

Zaterdag 18 januari vindt de masterclass vestingbouw plaats. De masterclass is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij of die geïnteresseerd is in vestingwerken. Dit kunnen ook mensen zijn die al meer weten van vestingwerken maar voor het geven van bijvoorbeeld rondleidingen of het maken van informatiebrochures meer kennis willen vergaren.

De masterclass is georganiseerd in het kader van de Europese subsidie ‘Muren en Tuinen’ en wordt georganiseerd door de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis en de gemeente Hellevoetsluis. De bijeenkomst vindt plaats in de ruimte van de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis, Plein Fort Haerlem (in Kazerne Haerlem) in Hellevoetsluis.

Programma
Het programma is als volgt: 13.30 uur: Inloop - 14.00 – 16.00 uur: Inleiding in de vestingbouw en aansluitend een wandeling door een deel van de vestingwerken - 16.00 – 18.00 uur Tijdens dit deel wordt dieper ingegaan op de vestingbouw en worden tips en tricks gegeven voor het geven van rondleidingen

Inschrijven
Het is mogelijk voor beide delen los in te schrijven. De masterclass is gratis toegankelijk, maar deelnemers dienen zich aan te melden. Aanmelden kan via www.fronttaal.info (zie opgaveformulier) onder vermelding van beginner/gevorderde en deelname aan welk deel.

Philippe Vanderghote neemt u mee
De masterclass wordt gegeven door Philippe Vanderghote. De heer Vanderghote komt uit de vestingstad Ieper, een van de partners van Hellevoetsluis in het Europese project ‘Muren en Tuinen’. Hij is zelfstandig consulent voor Europese zaken en erfgoedprojecten. Sinds 1990 is hij actief in het Ieperse Genootschap voor Geschiedenis en Vestingbouwkunde, eerst als uitgever van het mededelingenblad “de Omwalling”, daarna als vice-voorzitter. Hij heeft tientallen artikelen geschreven voor het tijdschrift, is auteur van “Ieper 1794, het einde van het Ancien Regime”en medeauteur van onder andere de “Gids voor Kids” (de Ieperse stadsgeschiedenis voor kinderen). Hij verzorgt ook rondleidingen door de Ieperse vestingen

Philippe Vanderghote over de masterclass: ”Uit ervaring weten we dat correcte informatie vinden heel lastig kan zijn. Er bestaat wel wat gespecialiseerde literatuur, vaak niet echt recent te noemen of alleen maar beschikbaar in een vreemde taal. Het doel van de masterclass is mensen een samenvatting te geven van een aantal wetenswaardigheden over vestingen, vestingbouw, technologie, het vestinglandschap en de mensen die erbij betrokken waren en zijn.”

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant