Willem de Hoog: niet meer beschikbaar
Willem de Hoog: niet meer beschikbaar

Veel nieuwe namen op IBH lijst

Actueel 125 keer gelezen

Volgens de gisteravond door de ledenvergadering vastgestelde kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen keren van de zittende 7 raadsleden van IBH er na de verkiezingen nog terug. Opvallend op de lijst is de tweede plaats van zittende wethouder Evert Taal. Taal stopt na deze raadsperiode als wethouder, maar blijkt dus wel bereid om zitting in de gemeenteraad te nemen.

Lijsttrekker is – zoals al eerder bekend werd – Rien Kap, die nu ook de fractie aanvoert. De eerste nieuwe naam op de lijst is die van Henk Westbroek(5) en vermeldenswaard is zeker ook de 7e plaats van oud-wethouder Leen van Prooijen. Uit de huidige fractie zouden verdwijnen Peter Schop, Wendy Kamstra en Willem de Hoog ( niet meer beschikbaar) Als 8e op de lijst is Maarten Kromhout de laatste mogelijke nieuwkomer.

Onzekere factoren
Onzeker is altijd de gunst van de kiezer. Of IBH in maart 2014 weer 8 zetels haalt (7 + restzetel) haalt staat natuurlijk niet vast. En dan zijn er nog de bekende voorkeurstemmen. De negende plaats van ex-wethouder Jorriena de Jongh, kan door haar grote populariteit zomaar haar terugkeer in de Hellevoetse gemeenteraad. Mogelijk heeft ook Peter Schop (10) voldoende lokale aanhang om zelfstandig de kiesdeler te halen. Uit de wijze waarop IBH de laatste raadsvergaderingen het woord voerde kon al worden afgeleid dat Margriet den Brok en Len van Beesten hoog op de lijst zouden staan. Het woord is nu aan de kiezer…
Leo Blok

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant