Nieuwenhoorn (za) doorstaat aanslagen en is weer koploper

Sport 110 keer gelezen

De zaterdagvoetballers van Nieuwenhoorn zijn na een benauwde 1-2 (0-0) overwinning bij Herkingen ’55 op doelsaldo weer koploper in de vierde klasse F. De Nieuwenhoornaars delen de punten weliswaar met SNS, maar het doelsaldo is met 56-9 tegen 41-13 voor de club van Hellevoeter Öskan Dabak een stuk beter. Achter de twee leidende clubs ligt ook SCO ’63 met een achterstand van drie punten nog op de loer. ‘We troffen nu een heel ander Herkingen aan dan in de bekerwedstrijd,’ doelde Ben Mierop op het onsportieve gedrag van de Herkingers.

‘Zij hebben er een schoppartij van gemaakt en het is nog een wonder dat we geen blessures hebben opgelopen.’ De eerste helft van het inhaalduel speelde zich voornamelijk af op de helft van Herkingen zonder dat er kansen werden gecreëerd. Ben Mierop liet voor het tweede deel Wesley Abbo en Shih-Fa Steehouder achter in de kleedkamer voor respectievelijk Diego de Graaff en Timo Buijs. Daarbij schoof de trainer van Nieuwenhoorn Damiana Vaudo meer door naar het front waardoor er nog meer druk op het doel der Flakkeeenaars kon worden gezet. Na een uur spelen leverde dat succes op door Tim van der Lijn die een lage voorzet van Timo Buijs de goal in mocht lopen: 0-1. De bezoekers kregen vervolgens kansen om de wedstrijd in het slot te werpen, maar Davy Mierop schoot op de keeper en Damiano Vaudo vrij kopte over. Die missers kwam Nieuwenhoorn halverwege duur te staan, want een lange trap naar voren verdween tot onthutsing van de verbouwereerde doelman Kevin van de Wijngaart in het doel: 1-1. Mierop dirigeerde Alexander Baartmans voor verdediger Dennis Nijkamp naar het front en probeerde met vier aanvallers en een aanvallende middenvelder vlak achter de spitsen alsnog de overwinning te forceren. De zwart witten kregen loon naar werken, want het was Diego de Graaff, die een steekpass van Sander van Pelt tegen het garen schoot: 1-2. De ontlading was groot bij de Nieuwenhoornaars. ‘Er was veel publiek van de omliggende verenigingen op de wedstrijd afgekomen. Maar wat Herkingen liet zien, had weinig met voetbal te maken,’ aldus Ben Mierop. ‘We gaan voorlopig even genieten van de feestdagen en ons vervolgens weer opladen voor de tweede helft van de competitie.’ Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn (za): Kevin van de Wijngaart; Bram Poldervaart, Wesley Abbo (46. Diego de Graaff), Dwight Preijll, Dennis Nijkamp (75. Alexander Baartmans); Ken Luyendijk, Damiano Vaudo, Sander van Pelt; Shih-Fa Steehouder (46. Timo Buijs), Davy Mierop, Tim van der Lijn.